Възможността за разширяване на газовата инфраструктура на територията на България

...
Възможността за разширяване на газовата инфраструктура на територията на България
Коментари Харесай

Петкова обсъжда с шефа на Газпром разширяване на газовата инфраструктура у нас

Възможността за разширение на газовата инфраструктура на територията на България за гарантиране на енергийните доставки в района разискаха енергийният министър Теменужка Петкова с ръководителя на управителния съвет на ПАО " Газпром " Алексей Милер.
На срещата участва и изпълнителният шеф на " Булгартрансгаз " ЕАД Владимир Малинов , оповестиха от министерството на енергетиката.

 Европейски Съюз приключва антимонополното следствие против Газпром без санкция?
Европейски Съюз приключва антимонополното следствие против Газпром без санкция?

Очаква се съветският енергиен колос да се отърве без санкции

Страните разискаха ползотворното взаимно съдействие в региона на природния газ, което продължава към този момент 40 години . Алексей Милер сподели на Петкова на какво равнище е плана Турски поток.

Енергийният министър осведоми съветската страна за напредъка по създаване на директния газопровод сред България и Турция в сектора Лозенец-Недялско . Изграждането на двадесеткилометровата газопроводна права ще увеличи сигурността и капацитетните благоприятни условия на съществуващата директна газопреносна мрежа в България.

 Готова е първата тръба на газопровода
Готова е първата тръба на газопровода " Турски поток "

Обмислят продължение на " Турския поток " през България и Сърбия или Гърция и Италия

Двете страни се съгласиха, че съдействието в газовия бранш ще е измежду главните тематики и на идващото съвещание на българо-руската работна група " Енергетика ".
Тя е част от Междуправителствената комисия за икономическо и научно-техническо съдействие сред Република България и Руската федерация. Очаква се идващото съвещание на комисията да се организира до края на 2018 година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР