Възможността за отказ на Великобритания от покупката на руски газ

...
Възможността за отказ на Великобритания от покупката на руски газ
Коментари Харесай

Отказът на Великобритания от руски газ ще ощети британските потребители


Възможността за отвод на Англия от покупката на съветски газ преди всичко ще ощети английските консуматори, защото изискванията на другите снабдители ще бъдат доста по-неизгодни, счита министърът на енергетиката на Русия Александър Новак.

„ Ако изказването (на премиера на Англия Тереза Мей) за различни (за Обединеното кралство) източници на газ на място на съветския станат действителност, то преди всичко това ще нанесе вреди на потребителите, защото те няма да са преференциални за тях. Ако някоя компания, или страна избират различен снабдител, то не мисля, че неговите условия ще са по едно и също време желани и преференциални за тях “, декларира Новак в изявление за телевизия Bloomberg.

Тереза Мей съобщи през предходната седмица, че Англия взаимно с Европейски Съюз продължава да търси опция за понижаване на зависимостта от съветски газ. Според нея Русия оказва въздействие върху другите страни, употребявайки зависимостта им от съветско гориво.

В изявлението си пред английския парламент упрекна Русия в причастност към отравянето на някогашния полковник от ГРУ Сергей Скрипал и щерка му Юлия. Външно министерство на Русия отхвърли обвиняванията, а посолството на Русия в Лондон сложи въпроса за взаимно следствие на произшествието.

По-късно Новак заяви, че изказванията на Англия за желанието да понижи покупката на газ от Русия са политически стимулирани и не са в интерес на конкуренцията на европейския пазар на газ. В същото време той означи, че всяка страна има правото сама да избира доставчиците си.
Според докладите на „ Газпром “, продажбата на природен газ на Англия за 2017 година е била от порядъка на 16,26 милиарда куб м. Освен това през 2018 година Англия внесе към този момент три партиди полутечен природен газ по план с „ Новатек “ и задграничните сътрудници от „ Ямал СПГ “.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР