Възможността за освобождаването на двамата български моряци от пленения кораб

...
Възможността за освобождаването на двамата български моряци от пленения кораб
Коментари Харесай

Говорителят на хутите: Моряците от Galaxy Leader са добре, ще бъде разгледана възможността за освобождаването им

Възможността за освобождението на двамата български моряци от пленения транспортен съд " Галакси лийдър " ще бъде прегледана. Това e декларирал за Maritime.bg представителят на придвижването на хутите " Ансар Аллах " Насрадин Алмер.

Той твърди, че йеменските бунтовници нямат нищо срещу България и страните, които не демонстрират експанзия в Газа. Пред изданието Насрадин Алмер - ръководител на борда на шефовете на осведомителната организация на " Ансар Аллах ", споделя, че в събота е бил при моряците от " Галакси лийдър ", те били в чудесно положение и имали опция да беседват с околните си.

Пред Българска национална телевизия Александър Тодоров от " Маритайм.бг " изясни, че поддържат връзка с придвижването " Ансар Аллах " седмица след задържането на кораба. По думите му и все още плавателният съд се намира северно от пристанище Ходейда, на който капитанът и старши помощник-капитанът са българи.

Александър Тодоров посочи, че по думите на Амер моряците са добре и е позволена връзка сред тях и техните близки на брега.

" След като предадохме апел от фамилиите за освобождение на моряците, Амер съобщи, че този въпрос по всяка възможност ще бъде прегледан на най-високо равнище в придвижване " Ансар Аллах " защото хутите схващат, че моряците нямат никакво касателство с това, което се случва в Ивицата Газа, което по думите му е геноцид! Също по този начин Амер съобщи, че блокадата на Червено море и Баб ел Мандеб, която бе наложена от тях на кораби, свързани с Израел продължава да е в действие, макар въздушните удари от страна на Съединени американски щати и Англия ", съобщи Александър Тодоров.

По думите му, Амер е декларирал, че европейските водачи би трябвало да окажат напън над Израел за прекъсване на кръвопролитията в Газа.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР