Възможността за обмен на данни с комуникационни спътници все още

...
Възможността за обмен на данни с комуникационни спътници все още
Коментари Харесай

Революционно: Android 15 ще въведе поддръжка на спътников роуминг за обикновени смартфони

Възможността за продан на данни с информационни спътници към момента е присъща единствено на дребен брой модели смарт телефони и значително се дефинира от способността на техните разработчици да договарят с доставчиците на съответните услуги. Както беше маркирано обаче, във втората предварителна версия за разработчици на Android 15 е видяна функционалност за поддръжка на сателитен роуминг за елементарни смарт телефони.

Доказателство за това е демонстрираното уведомление (по-долу) за „ автоматизирана сателитна връзка “. То задейства превключване на смарт телефона сред сателитни мрежи на разнообразни снабдители, с цел да се поддържа съгласуваност във всички региони на света. Някои смарт телефони към този момент поддържат единствено изпращане на текстови известия посредством сателитната мрежа. Докато други към този момент разрешават по-сложен продан на данни с избрана скорост.

Ето по какъв начин наподобява сега сателитната съгласуваност в Android 15

Съответно, когато Android бъде обновен до версия 15, потребителите към този момент ще могат да превключват към тези сателитни мрежи, които обезпечават най-хубавата съгласуваност в даден район. Може би това ще докара до някои спомагателни разноски. Този тип връзка обаче нормално се употребява при изключителни обстановки, когато материалното остава на назад във времето.

На второ място, Android 15 би трябвало да разшири функционалностите за работа с документи в PDF формат. Търсенето, селектирането на текстови фрагменти и анотирането, към този момент познати на потребителите на десктоп версиите на приложенията за работа с този формат ще бъдат налични в Android 15. Други нововъведения включват поддръжка на „ външни скрийнсейвъри “ за смарт телефони със сгъваеми екрани, чиято външна част остава в цялостна видимост за потребителя. Тук може да се обезпечи специфична област за проявление на най-важните вести.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР