Възможността за дистанционна работа подобрява фирмената култура и задържа служителите,

...
Коментари Харесай

Дистанционната работа подобрява резултатите на служителите


Възможността за отдалечена работа усъвършенства фирмената просвета и задържа чиновниците, сочи ново изследване (снимка: CC0 Public Domain)

Когато на чиновниците се дава опция да работят гъвкаво от позиция на физическото им местонахождение, това води до усъвършенствано богатство, повече нововъведения и по-добра организационна просвета, сочи нов отчет на Atlassian за положението на екипите през 2022 година

За служащите, боравещи със познание, гъвкавостта от позиция на местоположението доста усъвършенства резултатите в работата. Положително се повлияват нововъведенията, благосъстоянието, понижава прегарянето. Хората възприемат по-добре организационната просвета. За да стигнат до този извод, анализаторите са изследвали отговорите на 1710 експерти в Австралия и Съединени американски щати на възраст сред 21 и 65 години, работещи в екипи.

Подобрените резултати във връзка с благосъстоянието и нововъведенията, които проучването разкрива, след това основават резултат на „ талази “, който води до още по-благоприятни резултати. Освен това, съгласно отчета, гъвкавостта е обвързвана с позитивно разбиране на културата на организацията. От своя страна това е мощно обвързвано с по-доброто задържане на чиновниците. На всичкото от горната страна хората в хибридни и разпределено работещи компании са по-склонни да дефинират своите екипи като новаторски.

Да се обезпечи на чиновниците опция да работят отдалечено, хибридно, разпределено – това не е задача без провокации. Изследването на Atlassian откри, че когато хората имат разнообразни графици, може да бъде по-трудно за екипите да останат в темп с осъществяването на съответните настоящи задания.
още по темата
Служителите, които се радват на по-голяма еластичност от позиция на местоположението, са по-податливи на така наречен „ синдром на самозванеца “. Става дума за вътрешното разбиране на индивида, че неговите триумфи се дължат на чиста случайност, а не на професионални умения.

Това е наклонност, която се разкрива за първи път в това ново изследване. Анализаторите свързват казуса с динамичността на противоположната връзка при отдалечената работа.

Макар че отговорите са събрани от чиновници в Съединени американски щати и Австралия, има съображение да се счита, че множеството екипи по света дават отговор на откритите трендове, разпознати в отчета, споделя Ани Дийн, началник на Team Anywhere в Atlassian.

Промени в системите за взаимна работа

Проучването на Atlassian отваря още един значим въпрос, който остана непокътнат след взрива на отдалечената и хибридната работа. Разпределената работа, при която чиновниците са на разнообразни места физически, следва да се отразява на софтуерните системи за взаимна работа, които организациите употребяват. Подобни системи би трябвало да отразяват „ провокациите на разпределената работа “.

Би трябвало да чакаме – и да пожелаваме – основателите на програмен продукт за групова работа да отразят новите способи не деяние в екипите, както и да предложат решение на „ болните места “, разпознати от това проучване.

Предизвикателства пред екипите

Макар че локационната еластичност е обвързвана с усъвършенствана фирмена просвета и по-високи равнища на задържане на чиновниците, отчетът откри, че към момента има редица провокации пред разпределената работна мощ.

Сред позитивните трендове на работното място, подчертани от проучването, е това, че 78% от интервюираните хора се дефинират като въодушевени от работата си. Друга положителна цифра от изследването сочи, че от ден на ден хора оповестяват, че имат видимост за това по какъв начин се вземат решенията в организацията – 63%. По този индикатор е налице усъвършенстване спрямо миналата година, когато сходен отговор са дали 51% от запитаните. Налице е и нараснало доверие в управлението, което се дефинира като резултат от по-добрата видимост.

Въпреки това към момента има редица провокации пред разпределените екипи. Според Atlassian, в този момент много хора показват фактори в персоналния си живот, които затрудняват работата им – 33%. Докладът допуска, че това демонстрира, че психологичното здраве и финансовите провокации, породени от пандемията, не престават.

Освен това, съгласно проучването, измежду екипите, които се самоопределят като „ новаторски “, 42% от респондентите признават, че демонстрират най-малко един симптом на синдрома на самозванеца. В тази връзка експертите акцентират, че е „ жизненоважно за водачите да се уверят, че преимуществата и рестриктивните мерки на една концепция получават еднообразно време в ефир “.

Предизвикателство са и виртуалните срещи. Докато работещите единствено в офиса имат към пет часа срещи приблизително седмично, за хората в разпределени и хибридни екипи тази цифра е по-близо до осем часа. А прекарването на повече време в срещи е обвързвано със доста по-висок риск от прегаряне. 31% от респондентите, които са имали над 20 часа планувани срещи на седмица, са признали, че изпитват един или повече признаци на прегаряне.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР