Възможността за американски инвестиции в проекта АЕЦ "Белене" може да

...
Възможността за американски инвестиции в проекта АЕЦ "Белене" може да
Коментари Харесай

Борисов може да говори с американците и за АЕЦ Белене

Възможността за американски вложения в плана АЕЦ "Белене " може да е измежду главните тематики, които министър председателят Бойко Борисов ще разиска с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп. Двамата ще се срещнат през днешния ден. Това съобщи Даниел Киряков, управител "Комуникации " на Американската комерсиална камара в България.

"Новина от предходната седмица е поръчката (на американци, бел.ред.) да вземат участие в АЕЦ "Белене " и за АЕЦ "Козлодуй ". "Белене " до момента за тях е бил план, в който те като че ли нямат предпочитание да се включат. Има обаче смяна ", разяснява той пред бТВ.

Борисов - първият български министър председател, който за повторно ще влезе в Белия дом

Подобно на други експерти Киряков също поддържа думите на американскяи дипломат у нас Херо Мустафа, че срещата на Бойко Борисов с Тръмп не е подарък за закупуването на изтребители Ф-16. Той акцентира, че взимането на летателните машини не е просто договорка, а опция да се отпимизира българската войска след толкоз доста години като член на НАТО. Киряков добави, че страната ни е посочила опция да извърши условието средствата за защита да станат 2% от Брутният вътрешен продукт.

Даниел Киряков

В същото време Бойко Борисов ще направи ключи срещи в Търговската палата в Съединени американски щати. Ще има диалози с над 14 представители на огромни компании. Борисов ще бъде и първият български министър председател, който ще влезе в фамозната постройка на Търговската палата. Даниел Киряков подсети, че Съединени американски щати е шестият огромен вложител у нас. Той е безапелационен, че ние може да привличаме американските с високи технологии и добавена стойност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР