Възможността ЦСКА да не вземе лиценз е бил съвсем реален.

...
Възможността ЦСКА да не вземе лиценз е бил съвсем реален.
Коментари Харесай

Градев се хвали: Аз спасих лиценза на ЦСКА!

Възможността ЦСКА да не вземе лиценз е бил напълно действителен. Оказва се, че клубът е избавил лиценза си за идващия сезон в последния вероятен миг, с акуратност – в 23:53 часа на 31 март (7 минути преди приключването на крайния период за подаването на документи). Това твърди юристът по спортно право и член на юридическия екип на Димитър Бербатов Георги Градев в предаването „ Извън групата “.

„ С горделивост мога да заявя, че през тази година помогнах лицензът на ЦСКА да бъде избавен. Изиграх доста дребна роля, само че я изиграх. С един от четиримата кредитори се стигна до цялостно съглашение, с останалите – до отчасти такова или по-точно до отсрочване на заплащането. Те са се обединили доста съществено против клуба и не са склонни на никакви отстъпки, като в последна сметка успяхме да стигнем до позитивна развръзка, касаеща лиценза, в 23 часа и 53 минути на 31 март “, съобщи Градев.

Както е известно, при започване на февруари Арбитражният съд в Лозана принуди ЦСКА да изплати просрочени отговорности в размер на към 750 000 евро на някогашните футболисти на клуба Бернардо Тенгариня, Нилсон Антонио и Сержиньо и неговия сътрудник Франсиско Морено. Поради тази причина на алените бе наложена и възбрана от ФИФА за картотекирани на нови състезатели.

Сега излиза наяве обаче, че проточването на договарянията за заплащането на сумата с цели два месеца е сложило под сериозна въпросителна и лиценза на ЦСКА. В последна сметка от Борисовата градина са съумели да стигнат до нужните съглашения в период и са подсигурили присъединяване си в евротурнирите и efbet Лига за идващия сезон.

Градев отхвърли да е бил в неприятни връзки с някой български клуб, като акцентира, че пази ползите на този, който го наеме.

„ Никога не съм развалял връзките си с ЦСКА. Просто в последните години на „ Армията “ мислеха, че американци, швейцарци и французи знаят повече от българите. Това е тяхно право, само че видяхме какво се случи през 2017 година, когато 7 юристи от Щатите и един парижанин представляваха тях, а аз бях нает от Дунав Русе.

Видяхме кой игра в евротурнирите. Аз оказвам помощ постоянно на всички тимове. Помагал съм и на Левски, и на Лудогорец. За Илиян Стефанов кой оказа помощ на Левски, въпреки че имаме проблеми с тях поради Петър Хубчев? Представлявам и Славия по дело в Лозана, макар че Венци Стефанов непрестанно плюе по нашата акция с Бербатов.

Аз съм експерт и съм изцяло неутрален. Не съм върнал нито един клуб и вратата ми е постоянно отворена за всеки клиент “, безапелационен бе юристът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР