Възможността цената на bitcoin да се срине до 100 долара

...
Възможността цената на bitcoin да се срине до 100 долара
Коментари Харесай

След десетилетие bitcoin ще струва по-скоро $100 отколкото $100 000

Възможността цената на bitcoin да се срине до 100 $ е много по-голяма от тази цифровата валута да се търгува на равнища към 100 000 $ след десетилетия, споделя Кенет Рогоф, икономист и професор в Харвард, представен от CNBC.

" Мисля, че bitcoin ще коства напълно дребна част от това, което коства сега. ", съобщи той.

" Общо взето, в случай че отнемем опцията за пране на пари и отбягване на заплащане на налози, действителната приложимост на криптовалутата за транзакции е доста дребна ", уточни още някогашният икономист в Международния валутен фонд (МВФ).

Bitcoin от дълго време се свързва с противозаконни транзакции. Изчисленията за тяхното съответствие обаче варират. Шон Ансти, съосновател и президент на Blockchain Intelligence Group, счита, че процентът им през 2016 година е бил 20, а през 2017 година е намалял доста. Той счита още, че държавни регулации в тази тенденция ще смъкват още повече цената на криптовалутата.

Рогоф акцентира обаче, че това ще отнеме време, както и че е нужна единна международна регулация. " Ако Съединени американски щати вкара правила, в случай че и Китай вкара правила, само че Япония не го направи, хората въпреки всичко ще могат да перат пари през Япония ", споделя той.

В същото време разписването на регулаторни правила е прекомерно друго в обособените страни. Япония легализира bitcoin като валута, а Южна Корея и Китай пък заеха по-строга позиция.

Днес bitcoin се търгува на равнища към 11 000 $. От началото на годината цените понижиха с към 16%, а загубите са надалеч по-големи от рекордните равнища от средата на декември м.г. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР