Възможността Обединените арабски емирства (ОАЕ) да се присъединят към алианса

...
Възможността Обединените арабски емирства (ОАЕ) да се присъединят към алианса
Коментари Харесай

БРИКС: Какво ще стане ако ОАЕ се присъедини към съюза?

Възможността Обединените арабски емирства (ОАЕ) да се причислят към алианса БРИКС понастоящем се преглежда за идната среща на върха през август.

Според неизвестен почитан чиновник, който е приказвал пред Business Standard, БРИКС има намерение да разшири участието си, като включи пет страни през идващия месец.

Сред евентуалните претенденти за приемане в алианса са ОАЕ, както е декларирал служителят. Това разширение ще трансформира алианса в БРИКС+ по време на основаването на нова валута.

Влизането на ОАЕ в БРИКС би могло да има обилни последствия за господстващото състояние на щатския $ и евентуално да промени геополитическия пейзаж на международната финансова система. Тази смяна би имала трайни последствия, които ще обиден Съединените щати, както и други развити западни страни. Целта на тази публикация е да се изследва евентуалното влияние върху щатския $, в случай че ОАЕ се причислят към алианса БРИКС.

Финансовата поддръжка, предоставена от ОАЕ, би могла да ускори увереността на БРИКС в оспорването на господството на щатския $. С включването на ОАЕ БРИКС ще увеличи икономическия си капацитет, придобивайки силата да се конкурира с щатския $.

ОАЕ заемат значима позиция като стопански състезател в района на Персийския залив и имат устойчива и диверсифицирана стопанска система. Ключови браншове като петрол и газ, финанси, търговия, туризъм и логистика способстват за стабилната икономическа основа на страната.

Участието на ОАЕ ще донесе спомагателни капиталови благоприятни условия и финансови запаси на страните от БРИКС. Освен това то ще укрепи способността на алианса да подписва нови търговски съглашения с други разрастващи се страни. Тези съглашения могат да включват взаимни предприятия, трансфер на технологии и съдействие в браншове като производството на нефт и възобновимата сила.

Членството в БРИКС ще разреши на ОАЕ да завладее по-голям дял от интернационалните пазари. Следователно щатският $ е изправен пред евентуални опасности, защото БРИКС може да повлияе на други страни да уреждат комерсиалните си покупко-продажби, употребявайки новата валута.

В резюме, включването на ОАЕ в БРИКС може да има далечни последствия за вероятностите на щатския $, проправяйки пътя към нов международен ред.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР