Възможността да имаш пълноценна връзка с друг човек, когато вече

...
Възможността да имаш пълноценна връзка с друг човек, когато вече
Коментари Харесай

Разкриха тайната на дълготрайната връзка: Ключът е в изневярата

Възможността да имаш пълноценна връзка с различен човек, когато към този момент си привързан, е предизвикателство. Една паралелна връзка ни дава чувство за полет и благополучие. Тя е едно прелестно преживяване. Това споделиха в рубриката на Дарик Югоизток – „ По-здрави “ докторантът по логика на психиката на човешките връзки към Българска академия на науките и психотерапевт Катя Пенева и сексологът доцент доктор Румен Бостанджиев. Ето какво разясниха те:
„ Сценарият, който може да се развие в една обстановка, когато сред двамата се появи трети, може да има най-различни развития. Предизвикателството в тази обстановка е да се излезе с добър резултат. Ако може за всички. В триъгълника постоянно има някой, който страда. Важно е обстановката да се осмисли и да бъде един положителен и скъп човешки опит “, счита доктор Бостанджиев.
Според психотерапевта Катя Пенева при невярност постоянно се укрепват редиците на брака и двамата сътрудници се сплотяват. „ Оковите на брака са тежки. Двама индивида не са задоволителни, с цел да носят тези окови, нужен е и трети “, сподели тя.
В предишното моногамията е била неразрешена единствено за дамите. Във вавилонското общество съществува концепцията, че единствено брачната половинка не може да изневерява. Римляните пък са твърдели, че брак, лишен от обич, е доста нескончаем. На женената жена не се е разрешавало да изневерява, тъй като е била благосъстоятелност.
Според доктор Бостанджиев най-голямото благосъстояние в нашия живот са срещите ни с забавни хора и би било доста тъжно в случай че приемем, че като сме сключили брак, не може да имаме забавни прекарвания.
Катя Пенева уточни още, че в днешно време ролята на брачната половинка не е единствено майчинската, тя желае да се развива професионално. Затова брачният партньор й не може да бъде единствената опора. „ Не е вярно брачният партньор да приема, че това е персонална засегнатост. Човек търси страстта и в други хора. В това да имаш интимна връзка с различен човек, не е безусловно неприятно “, сподели тя.
Двамата специалисти са на мнение, че изневярата е натурален развой от живота. И в случай че двойката одобри това, няма да има никакъв проблем.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР