Възможността да бъде капитализиран дългът на ТЕЦ Марица-изток 2 е

...
Възможността да бъде капитализиран дългът на ТЕЦ Марица-изток 2 е
Коментари Харесай

С ЕК обсъждат капитализация на дълга на ТЕЦ Марица Изток 2

Възможността да бъде капитализиран дългът на Топлоелектрическа централа " Марица-изток 2 " е разисквана с Главна дирекция " Конкуренция " в Европейската комисия . Това разгласи енергийният министър Теменужка Петкова по време на среща със синдикатите, оповестиха от Министерството на енергетиката.

Очаква се крайното решение за увеличение на капитала на централата да бъде взето доникъде на годината .

По време на срещата министър Петкова срещна представителите на КТ " Подкрепа " и на КНСБ с осъществяването на ограниченията за стабилизиране на Топлоелектрическа централа " Марица-изток 2 ".

Тя ги увери, че запазването на работата на комплекса " Марица-изток " е задача от първостепенна значимост за държавното управление .
 Планират увеличение на капитала на Топлоелектрическа централа
Планират увеличение на капитала на Топлоелектрическа централа " Марица изток " 2

По думите на Петьо Иванов задачата е централата да не изпадне в неплатежоспособност

Набелязаните краткосрочни ограничения за стабилизиране на централата са изпълнени , осведоми тя и напомни, че " Български енергиен холдинг " ЕАД закупи нужните квоти за работата на Топлоелектрическа централа " Марица-изток 2 " до март 2020 година

Проведени са няколко срещи с Комисията за енергийно и водно контролиране във връзка с потреблението от страна на ТЕЦ-а на по този начин наречения Механизъм за компенсиране на разноските за сериозна инфраструктура. Възможността е планувана в Закона за енергетиката .
 Теменужка Петкова: 1/4 от квотите за Топлоелектрическа централа
Теменужка Петкова: 1/4 от квотите за Топлоелектрическа централа " Марица изток 2 " са закупени

България не поддържа по-амбициозни цели, свързани с въглеродните излъчвания

Министър Петкова осведоми, че тези разноски в размер на към 500 млн. лева, са включени в обосновката на ТЕЦ-а за цените през новия регулаторен интервал .

До края на юни " Електроенергиен систематичен оператор " ЕАД ще проучва пазара на електрическа енергия. Това е една от дълготрайните ограничения за стабилизиране на Топлоелектрическа централа " Марица-изток 2 ". Анализът би трябвало да послужи за създаване и нотифициране пред Европейската комисия на по този начин наречения Механизъм за потенциал .
 Теменужка Петкова чака до 31.12 дерогацията на Топлоелектрическа централа
Теменужка Петкова чака до 31.12 дерогацията на Топлоелектрическа централа " Марица изток 2 " да е реалност

Никой не би си разрешил да посегне на въглищните централи, безапелационна министър Петкова

Механизмите за потенциал са приет от Европейска комисия законен способ , посредством който държавите-членки могат да подсигуряват сигурност на доставките. Намерението на Министерството на енергетиката е през есента на 2019 година да подава пред Европейска комисия определения механизъм, тъй че известието от страна на комисията да стане факт до края на годината.

Министър Петкова напомни и получената безсрочна дерогация на Топлоелектрическа централа " Марица-изток 2 ", която също е належащо изискване за бъдещата й работа .
 Елена Йончева упреква държавното управление, че унищожава земеделска земя Обновена
Елена Йончева упреква държавното управление, че унищожава земеделска земя

Фирма, близка до Ковачки, копае в Пернишко
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР