Възможността да бъде изграден временен мост на река Искър при

...
Възможността да бъде изграден временен мост на река Искър при
Коментари Харесай

В Червен бряг намериха временно решение на кризисния проблем с моста

Възможността да бъде построен краткотраен мост на река Искър при село Чомаковци, който да реши казуса с транспортните връзки сред Червен бряг и още шест селища от общината, към този момент е действителна. Той може да бъде съединен за две седмици , дължината му е 108 метра. Максималната му товароносимост е 40 тона , а това на процедура значи, че ще може да поеме и трафика на тежкотоварните коли, които в този момент минават по дългия обходен маршрут. Това заяви през днешния ден кметът на Червен бряг инж. Данаил Вълов.
„ Съоръжението е от вида „ Малък автотранспортен разглобяем мост “. Оказа се, че такива мостове има на предпазване в някогашните бази на ГУСВ /б.а. – Главно ръководство на строителните войски/, които към този момент са дружество към Министерството на районното развиване. Въпреки че те са част от военновременния ресурс на страната, през вчерашния ден успяхме да получим единодушие от Министерството на защитата един подобен мост да ни бъде възложен. Той ще бъде подложен редом на моста, който АПИ построява при Чомаковци. Надяваме се на следващия ден експертите да отидат в базата на тогавашното ГУСВ в Панагюрище, в която се съхранява сглобяемото оборудване. Ще огледат дали то е окомплектовано с всичко належащо и по-късно ще предприемем нужното за избор на реализатор и за монтирането на този мост “, разясни градоначалникът.
Той добави, че разглобяемото оборудване ще може да се употребява, до момента в който бъде приключен новият мост при Чомаковци – пусковият му период е в края на май следващата година. За монтажа на сглобяемия мост Община Червен бряг е поискала средства от Междуведомствената комисия по бедствия и повреди. Сумата обаче е такава, че може да бъде заделена от локалния бюджет за 2019 година, в случай че комисията откаже да я отпусне, твърди инж. Вълов.
Фирма ДК „ Инфра “ ООД София, която ще ремонтира другия проблематичен мост в общината – при село Горник, към този момент е влезнала в обекта. АПИ е дала увещание на общинската администрация, че компанията има капацитет и ще се оправи с ремонта. Срокът на контракта с нея е 60 дни и тече от 30 ноември. Обявеното отчасти бедствено състояние ще бъде анулирано незабавно, откакто най-малко едно от двете мостови оборудване бъде приключено, заяви още кметът на Червен бряг.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР