Възможността да бъдат плащани глоби чрез ПОС терминал в автомобилите

...
Възможността да бъдат плащани глоби чрез ПОС терминал в автомобилите
Коментари Харесай

Ще улесни ли гражданите плащането на глоби чрез ПОС терминал?

Възможността да бъдат плащани санкции посредством ПОС терминал в колите на КАТ ще улесни жителите, съобщи в предаването „ Метроном “ на Радио „ Фокус “ Владимир Тодоров - ръководител на Българската асоциация на потърпевшите при произшествия. Изказването му е в поддръжка на признатата на първо четене смяна в Закона за придвижване по пътищата. Тодоров счита, че това ще усили събираемостта на санкциите, като ще бъдат открити и водачите, които при инспекция на пътя се окажат с неплатена санкция.
„ В момента законът вменява обвързване, че в случай че имаме да вземем за пример 10 лв., които ни висят от някаква санкция, може и изобщо да сме не запомнили, че изискуем тези пари. Но в тази ситуация Пътна полиция ще би трябвало да ни вземе книжката и в действителност не можем да продължим. “, изясни Владимир Тодоров. Той акцентира, че след това ще следва една много тромава процедура до приемането на книжката назад. Т.е., съгласно ръководителя на асоциацията, опцията да се заплати на място с карта ще бъде в интерес на жителите.
По мотив въвеждането на таван на компенсации за близки, които са отвън родствения кръг на починали при пътни произшествия, Тодоров изясни, че това е компромисна мярка за няколко месеца, до момента в който бъде направена нова методика. Той изрази вярата си, че тя ще бъде по-прозрачна и обективна. А критериите, които ще бъдат заложени в тази методика, ще са всеки да може да бъде оценен по фамилно състояние, приходи, обучение, степен на неработоспособност, при смъртен случай, даже връзки с наследниците.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР