Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България

...
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България
Коментари Харесай

Президентът се срещна с посланика на Германия, обсъдиха последствията от военните конфликти 

Възможностите за задълбочаване на икономическото и капиталово съдействие сред България и Федерална република Германия разискаха на среща в президентската институция през днешния ден президентът Румен Радев и немският дипломат у нас Ирене Планк. Във фокуса на диалога бяха също по този начин провокациите пред европейската стопанска система, следствията от военните спорове в прилежащи на Европа райони, прекъснатите вериги на доставки и други. Президентът Радев акцентира, че Германия е основен стопански сътрудник за страната ни, а индикатор за интереса на немския бизнес към България е увеличаващият се двустранен стокообмен, който се равнява на 12 милиарда евро годишно, оповестиха от прессекретариата на д.г.

Обща бе позицията, че бизнесът в Европа чака по-предвидима среда, както и сигурни доставки на енергийни запаси на налични цени и устойчива сила, от които зависи в дълготраен проект и конкурентоспособността на европейските стопански системи. Откроена бе удобната капиталова среда в България, както и основното географско местонахождение на страната ни. Президентът Радев открои интереса на страната ни за увеличение на немските вложения в индустриалното произвеждане, което укрепва стабилността на българската стопанска система и предизвиква прехвърлянето на технологии и изрази готовността на България да окуражи представителите на немския бизнес в тази тенденция.

Посланик Планк акцентира от своя страна, че макар компликациите, провокирани от пандемията от COVID-19, следствията от военните спорове наоколо до Европейски Съюз и енергийната промяна към въглеродно неутрална стопанска система, Германия резервира своя висок стопански и капиталов капацитет, в това число с помощта на енергийната промяна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР