Възможностите за възобновяване на стажантските програми и тези за придобиване

...
Възможностите за възобновяване на стажантските програми и тези за придобиване
Коментари Харесай

Бургас и Дегендорф възстановяват програмата за стаж и квалификация в Германия

Възможностите за обновяване на стажантските стратегии и тези за придобиване на професионална подготовка в Дегендорф, Германия, след пандемията от КОВИД-19 бяха разисквани на работна среща сред регионалния шеф на провинция Бавария Бернд Зиблер, шефът на Дегендорф Хeрбeрт Алтман, ръководителят на Агенцията по заетостта Пeтeр Вайндъл и кмета на Бургас Димитър Николов. 

" Радваме се, че имаме благонадежден сътрудник във ваше лице. Този план - комбиниране на образованието с квалификацията по специалността, е извънредно сполучлив за младежите. Силно съм впечатлен от вашия град. Човек вижда какъв брой доста е направено през всички тези години в Бургас ", означи Зиблер, представен от пресцентъра на общината. От своя страна кметът Димитър Николов съобщи желанието на Бургас да почерпи от опита на Германия в региона на опазването на здравето, зелената сила и възобновимите енергийни източници и добави детайлности, по отношение на програмата за стажуване и професионална подготовка, която немския град предлага. 

" Програмата е метод децата на Бургас да получат висока професионална подготовка и опит в специалността, която са избрали да се осъществят. Над 100 бургаски деца минаха до момента дуално образование по програмата с баварския град, като огромна част от тях се върнаха и развиват сполучлив бизнес и кариера в родния град. Затова можем да търсим и други форми за развиване на плана и на съдействието сред Бургас и Дегендорф ", сподели Николов.

Бернд Зиблер показа, че могат да се провеждат съвещания от немски експерти в Бургас за другите благоприятни условия за образование и подготовка на младежите, които дава Германия. По време на срещата беше разисквана опцията за показване на бургаския бизнес на профилирано ревю в Германия.

Българска телеграфна агенция напомня, че в Културен център " Морско казино " към този момент се състояха изявленията с немски работодатели, които избраха 16 претенденти от Бургас. Очаква се през септември тази година те да заминат на стаж в Германия. Подобни образователни тържища се провеждат в Бургас от повече от 10 години по силата на съглашение сред локалната администрация и провинцията в Германия, където бургаските младежи имат опция за работа и подготовка в региона на строителството, хотелиерството и др.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР