Възможностите за оказване на хуманитарна и военно-техническа помощ на Украйна

...
Възможностите за оказване на хуманитарна и военно-техническа помощ на Украйна
Коментари Харесай

Министърът на отбраната се срещна с посланика на Украйна СНИМКИ

Възможностите за оказване на филантропична и военно-техническа помощ на Украйна бяха разисквани на среща на министъра на защитата Тодор Тагарев с посланика на Украйна Олеся Илашчук, оповестиха от Министерството на защитата.

„ България поддържа битката за независимост на украинския народ и напъните за възобновяване на интернационалния правов ред, както и устрема към европейска и евроатлантическа интеграция на Украйна. Страната ни има принос в подготвителната задача на Европейския съюз за военно подкрепяне на Украйна EUMAM “, съобщи министър Тагарев по време на диалозите.

„ Политическото управление на Министерството на защитата се ангажира да задълбочи двустранното отбранително съдействие “, добави още той.

Олеся Илашчук е изказала признателност за оказваната от България филантропична и военно-техническа помощ, допълват от Министерството на защитата.

В срещата участваха заместник-министърът на защитата Атанас Запрянов, шефът на дирекция „ Отбранителна политика и обмисляне “ бригаден военачалник Радостин Илиев, шефът на дирекция „ Логистика “ бригаден военачалник Митко Григоров и аташето по защитата на Украйна полковник Дмитро Лукашук.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР