Възможностите за финансиране по програмите на ММС представи министърът на

...
Възможностите за финансиране по програмите на ММС представи министърът на
Коментари Харесай

Възможностите за финансиране по програмите на ММС представи министърът на младежта и спорта Димитър Илиев на спортните клубове във Видин

Възможностите за финансиране по стратегиите на ММС показа министърът на младежта и спорта Димитър Илиев на спортните клубове във Видин. „ Държавата обезпечава доста пари за спорт. Само за спорт за високи достижения през миналата година бяха обезпечени 70 милиона лв., а за актуалната – близо 80 милиона лв. “, уточни министърът. Илиев добави, че в следствие от доста по-внимателната, икономична, ефикасна и целесъобразна политика, която екипът му води във връзка с обществения запас, възложен от страната, през миналата година бяха отпуснати спомагателни над 3,2 милиона лв. за олимпийска подготовка и близо 9 милиона лв. за ремонт на държавните спортни учебни заведения с принципал ММС. В този подтекст Илиев акцентира какъв брой значими са ограниченията за бистрота и уточни, че в новите контракти с федерациите от актуалната година ще се съдържа наложителна уговорка спортните централи да разгласяват на интернет страниците си по какъв начин са изразходили полученото финансово подкрепяне от ММС. А от своя страна министерството ще разгласява на своя уебсайт финансирането на всяка федерация по обособените стратегии.

Заместник-министърът на младежта и спорта проф. Даниела Дашева подчертава върху стратегиите за кадровото обезпечаване по линия на олимпийските и неолимпийските спортове. От тази година се планува 15-процентно нарастване на възнагражденията на треньорите и техните екипи. Проф. Дашева сподели още, че с всяко свое деяние екипът на ММС работи за одобряването и издигането на престижа на треньорската специалност у нас. Заместник-министърът посочи значимостта на стратегиите за всеобщия спорт.

Преди срещата със спортните клубове министър Илиев посети покритата лекоатлетическа писта, ремонтирана със средства от ММС. Треньорът Мирослав Радуканов означи, че откогато пистата е реновирана двойно повече деца са избрали да упражняват и ползата им да спортуват интензивно се е повишил. Министър Илиев посети на място и градския стадион „ Георги Бенковски “, издигнат преди повече от 60 години. Стадионът, на който играе футболният клуб „ Бдин Видин “, се намира в неприятно положение като последните поправки действия са били осъществени преди 15 години. От неотложен ремонт се нуждае и гребната база.

В рамките на срещата със спортната общност кметът на Видин доктор Цветан Ценков приветства обезпечения от държавното управление еднакъв достъп до финансиране от страната на всяка една община в България на значими за нея планове. Министър Илиев ще продължи на следващия ден срещите със спортните клубове в Монтана и Враца.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР