Възможностите за диалог между Полша и Европейския съюз за съдебната

...
Възможностите за диалог между Полша и Европейския съюз за съдебната
Коментари Харесай

Възможностите за диалог между Полша и ЕС остават

Възможностите за разговор сред Полша и Европейския съюз за правосъдната промяна остават и блокът се надява да бъде открито дълготрайно решение за унищожаване на напрежението сред Варшава и Брюксел. Това сподели през днешния ден заместник-председателят на Европейската комисия и еврокомисар с сектор полезности и бистрота Вера Йоурова, представена от Ройтерс.

Йоурова съобщи при посещаване в Полша, че би желала да разиска непосредствено проблемите с представители на националните управляващи, с цел да "получи по-пълна визия " за обстановката в страната и да рапортува на ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен.

Тя се срещна с ръководителите на двете камари на полския парламент - надлежно на следения от ръководещата партия "Право и правдивост " Сейм Елжбета Витек и на доминирания от опозицията Сенат Томаш Гродски - както и с най-висшия представител на управляващите за човешките права.

"Искам да предам обръщение на (председателя на ЕК) Урсула фон дер Лайен, че опциите за разговор с Полша остават ", сподели Йоурова пред публицисти.

Тя ще се срещне още с министъра на правораздаването Збигнев Жобро, с цел да разиска промяната на правосъдната система, в това число новия закон, който съгласно критиците заглушава гласа на съдиите, отбелязва Ройтерс.

Заплахата за Полша е, че Брюксел има право да ограничи финансирането за страни, които нарушават правилото на върховенството на закона, сподели ръководителят на Сената Томаш Гродски.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР