Възможностите на втория мандат за съставяне на правителство все още

...
Възможностите на втория мандат за съставяне на правителство все още
Коментари Харесай

БСП разчита пресният спомен за съвместното управление с ПП и ДБ да ги сближи отново

Възможностите на втория мандат за сформиране на държавно управление към момента не са изчерпани. Тази позиция изрази пред националният представител от Българска социалистическа партия Атанас Зафиров .

По думите му самите диалози всъщност към момента не са почнали. На 3 януари следва вторият кръг от договаряния, когато ще се съберат всички партии. Ние доста добре се запознахме с писмото на сътрудниците и, несъмнено, ще дадем нашите отговори, посочи той.
 Радев ще връчи мандата на Политическа партия в първия работен ден на 2023 година
Радев ще връчи мандата на Политическа партия в първия работен ден на 2023 година

Събитието ще се организира на 3 януари

За левицата обаче е недопустимо. Не е съществено да се мисли, че едно държавно управление с поддръжката на 70 и няколко народни представители и с дефицит на близо 50 може да бъде стабилно и да образува някаква устойчива и поредна политика, сподели Зафиров. Едно такова държавно управление би било прекомерно подвластно от ситуационни болшинства, подмолни диалози, предизвести депутатът. Това за нас е недопустимо, добави той и изрази вярата на Българска социалистическа партия - Демократична България и Политическа партия да премислят тази си позиция.

Социалистите желаят да са равнопоставени участници в договарянията за сформиране на държавно управление. Първо ще се приказва за политики, а по-късно - за лицата в бъдещия кабинет.
 Шенген и битката с бедността сближават 4 партии за общ кабинет
Шенген и битката с бедността сближават 4 партии за общ кабинет

От Политическа партия към този момент са склонни да одобряват хартиена бюлетина, само че и машинен протокол

За третия мандат левицата ще събере груповите си органи, с цел да реши по какъв начин да реагира, в случай че той отиде при Българска социалистическа партия или при друга партия.

А дали е допустимо доближаване сред Българска социалистическа партия и Демократична България и Политическа партия след разлома по въпроса за оръжията за Украйна и хартиената бюлетина - Зафиров разяснява: " Споменът за нашето сполучливо взаимно ръководство въпреки всичко е много свеж и не е по този начин надалеч във времето. "

Това ръководство свършило доста потребни неща, по думите му. Тогава се правели рационални взаимни отстъпки и в този момент левите чакат същото от Политическа партия и Демократична България. Втвърдяването в позициите на Политическа партия и Демократична България усложнявали договарянията.

Можем да запазим умерена доза оптимизъм, че е допустимо още с втория мандат да бъде формирано такова ръководство, счита Атанас Зафиров. Без присъединяване на Българска социалистическа партия ръководството нямало по какъв начин да е стабилно и устойчиво, по мнението му.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР