Възможностите на българската природна медицина са огромни. Все още има

...
Възможностите на българската природна медицина са огромни. Все още има
Коментари Харесай

Бойко Бойков, билкар: Българските билки са едни от най-добрите в света, но няма кой да се застъпи за билкарите

Възможностите на българската естествена медицина са големи. Все още има хора, които владеят българското национално лечебно изкуство, само че сега то няма добра представителност. Това сподели билкарят от Стара Загора Бойко Бойков за предаването  " Приказките от през днешния ден “  на Радио " Фокус “ .

Дядо му и татко му са били лечители и от тях, както и от лелите си, научава занаята, само че към него добавя наученото от формалната литература.

" Подредил съм цяла система на основата на всички кожни проблеми – варикозна язва, разширени вени, съдови проблеми, външни кисти и други “, сподели той.

Бойков сподели още, че доста от знанията на дядо му са изгубени, а той е бил човек с огромни благоприятни условия в тази област.

" Той е можел да прави медикаменти за отделителната и бъбречната система, само че някои от нещата към този момент са изгубени “, изясни лечителят и добави, че лековете, които самият той прави, не могат да се намерят в учебниците книгите по медицина.

Бойко Бойков изясни, че билките, които виреят в България, са конкурентни даже на латиноамериканските във връзка с плътност на субстанции. Не отстъпваме и на азиатката медицина в това отношение.

Специалистът в лекуването на кожни проблеми изясни, че за съществуването на всяка болест има лечебно средство.

Професия врач, с обичайната българска медицина, не съществува, изясни той.

" Тя не е уредена със законови ограничения. В Закона за здравето написа, че хората могат да практикуват различна медицина, само че терминът врач не е упоменат на никое място. Говори са за български жители, които могат да практикуват различна медицина, а условията към тях са минимални – да не са осъждани и да не са психологично заболели и да имат заверени четири семестъра в здравно образователно заведение. Това е изцяло незадоволително “, счита Бойков.

Той изясни че в текстовете са посечени и методите, с които може да се лекува, само че на никое място там не е упоменато лекуване с билки.  

Билкарят напомни, че през 90-те години специалността врач бе отстранена, поради взрива на шарлатани.

Според Бойко Бойков е належащо да се сформира кодекс на българския национален врач и да се отвори такава катедра в Българска академия на науките, където да се потвърждават опциите на лечителите, като им бъдат дадени и права. Това е национално благосъстояние, безапелационен е Бойков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР