"Възможностите, които обрисуват хората, които твърдят, че няма да има

...
"Възможностите, които обрисуват хората, които твърдят, че няма да има
Коментари Харесай

Крум Зарков: И инспектор Катани няма да помогне без реформи в КПКОНПИ

"Възможностите, които обрисуват хората, които настояват, че няма да има избори, ми се костват много нереалистични. Какво значи дали желаеме, или не желаеме, когато нямаме болшинство. Това е реалност, който не предстои на нашата воля. Факт, който се развиваше през последните месеци. Може би повода, че това най-сетне се случи, е това, че някак с необятно затворени очи участниците в обединението се изправяха против личните си проблеми. Ако това продължи, освен, че ще се случи това, което минимум се желае - избори, а те ще се случат в най-лошия вероятен миг и вид ".

Това съобщи в предаването "Политически НЕкоректно " по депутатът от Българска социалистическа партия КрумЗарков.

По думите му това, че партиите преодоляха предходните си разлики е било обнадеждаващото в тази четворна коалиция:

"Всички знаехме, че тя ще е доста сложна и ще е съпроводена с избрани разтърсвания. Сплотяваше ни това, че всички разбираха, че спиралата от избори би трябвало да прекъсне под някаква форма и това да е под знамето на смяната, т.е. без ГЕРБ и Движение за права и свободи във властта. И второ - имаше доста ясна цел и задача, която е въвеждането на върховенството на правото в България освен на хартия.... Причината Демократична България и Българска социалистическа партия да са в едно държавно управление е правосъдната промяна ".

Зарков акцентира, че ръководещата коалиция е позволила да се разконцентрира от този дневен ред, да не помни своята легитимационна заварка и да стигне до неизбежния раздор.

"Когато нямате болшинство, с цел да промените министрите си, вие сте безспорен пленник на опозицията. Тя може да внесе един избор на съмнение и всичко да завърши. Да останеш да зависиш от опозицията, против която си се събрал да правиш смяна ", сподели той по отношение на оставките на четиримата министри от Има Такъв Народ, които в понеделник би трябвало да бъдат дефинитивно подадени.

Депутатът беше безапелационен, че "ваденето на бележки, записи и есемеси " не е методът, по който се приказва сред сътрудници, а и с съперници:

"Тези хора отново ще би трябвало да седнат един ден да приказват в името на реализиране на някакви цели. Загуби ли се доверието един път, то следват неизбежни вторични земетресения ".

Пред БНР КрумЗарков разяснява законопроекта за КПКОНПИ, като не се съгласи, че това е "закон, с който някой си основава личен Гешев ":

"Забави се прекалено доста и това не е поради Има Такъв Народ, а поради това, че се извади от Министерство на правораздаването, където се намира експертизата, която можеше да впише в ясни юридически текстове концепцията, която беше авансово утвърдена от четирите партии (ПП, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ, ДБ) по време на сключване на съдружното съглашение ".

Според него декларираното от премиера Кирил Петков, че Бойко Рашков е най-подходящ да оглави Антикорупционния орган, е отклонение на дебата от неговите действителни параметри:

"В момента, в случай че сложите нов ръководител на този сгрешен по началото си орган (КПКОНПИ), не Бойко Рашков, а контрольор Корадо Катани да докарате, той може да бъде единствено това, което е, или по-лошо. Не могат да бъдат спестени наложителните дълбоки промени. Не можете да сложите едно име и да кажете, че той ще реши казуса. След като се създадат тези законопроекти, според от това, което сте решили да вършат те, избирате индивида, който най-добре въплъщава новата ви концепция, а не противоположното ".

Зарков акцентира, че ръководещата коалиция към този момент няма болшинство в Народното събрание и предвижда, че импортираният от Политическа партия Закон за КПКОНПИ няма да бъде признат "или ще бъде признат в напълно различен тип ":

"Четирите партии, с всичките си рецензии между тях, в случай че не създадат една ясна стратегия какво ще се случва в Народното събрание през идващите седмици, не можем да знаем нито КПКОНПИ, нито Бюджетът по какъв начин ще излезе като параметри и дали въобще нещо ще излезе. Ако сме виновни политици, не би трябвало да разрешаваме да се играе на Руска рулетка с милиарди и с институции ".

КрумЗарков беше безапелационен, че не вижда друга настройка в този парламент, с изключение на тази, която е сега.

"БСП към този момент е в по-дълбока рецесия от просто лидерския въпрос в нея ", уточни депутатът и посочи, че партията би трябвало да реши по какъв начин ще се яви на едни възможни предварителни избори и кой ще я предвожда.

Интервюто на Силвия Великова с КрумЗарков в предаването "Политически НЕкоректно " можете да чуете от звуковия файл.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР