Възможности за сътрудничество в сферата на рибарството и аквакултури –

...
Възможности за сътрудничество в сферата на рибарството и аквакултури –
Коментари Харесай

Възможности за сътрудничество в областта на рибарството обсъдиха зам.-министър Стратев и посланикът на Уганда

Възможности за съдействие в областта на рибарството и аквакултури – това са разискали заместник-министърът на земеделието и храните доцент Деян Стратев и изключителният и пълномощен дипломат на Република Уганда Н. Пр. Стефън Мубиру .

По време на среща в постройката на Министерството на земеделието и храните /МЗХ/ дипломат Мубиру е декларирал, че се интересува от опита на България в бранш „ Рибарст во “. Заместник-министър Стратев му е отвърднал, че у нас с триумф се осъществят от години планове по европейската Програма за морско дело и риболовство в разнообразни програмни интервали. Той е добавил, че следва използването на ограничения от Програмата за интервала 2021-2027 година , като доста бенефициенти ще имат опция да се възползват от тях.

Двамата са дискутирали опцията специалисти от Уганда да бъдат подготвени от български експерти в региона на рибарството. Зам.-министърът е изтъкнал, че в България има университети , които приготвят висококвалифицирани фрагменти в тази сфера, както и във всички посоки на селското стопанство.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР