Възможност за теглене на външен дълг е залегнала в т.нар.

...
Възможност за теглене на външен дълг е залегнала в т.нар.
Коментари Харесай

Предлагат теглене на дълг и без нов бюджет

Възможност за изтегляне на външен дълг е залегнала в така наречен „ удължителен “ закон за бюджета, предложен нощес от Министерството на финансите.

Във вторник служебният министър на финансите Росица Велкова съобщи пред Народното събрание, че ще внесе точно подобен законопроект в Народното събрание, в случай че няма постоянно държавно управление.

С текстовете се резервират размерите на основни параметри като най-малък и оптимален застрахователен предел за следващата година, защото служебният кабинет не може да си разреши воденето на независима политика.

Възможността за изтегляне на външен дълг по Средносрочната стратегия за дългови излъчвания на интернационалните пазари е предстоящ ход, защото през март следва погасяването на падеж по остарели отговорности. Министър Росица Велкова неведнъж изясни, че действително с нови излъчвания може да се финансира само остаряло обвързване, в случай че няма признат нов бюджет през съответната година.

В текстовете се регламентират прехвърлянията към общините, както парите в държавното публично обезпечаване и Здравната каса.

До приемането на бюджет следващата година „ на разграничени или основани бюджетни организации, чиито бюджети са част от държавния бюджет и ръководителите им са избрани за първостепенни разпоредители с бюджет, Министерският съвет дефинира ежемесечни предели за заплащания, като съответният първокачествен разпоредник с бюджет води независима отчетност “, е записано в законопроекта.

Вноските към Европейската комисия и интернационалните институции са по настоящите съглашения. 26 милиона евро би трябвало да бъдат обезпечени на Европейския съюз като макрофинансова помощ за Украйна, излиза наяве още от препоръчаните текстове.

Предвидена е опция Българската банка за развиване да подписва нови заемни съглашения до 700 милиона лв..

„ Булгаргаз “ и „ Булгартрансгаз “ също имат благоприятни условия за нови отговорности, съгласно препоръчаните текстове.

Източник: БНР
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР