Възможност за привличане на нови устойчиви инвестиции, икономическо развитие и

...
Възможност за привличане на нови устойчиви инвестиции, икономическо развитие и
Коментари Харесай

Министър Петков: Инициативата „Три морета“ е възможност за привличане на нови устойчиви инвестиции

Възможност за привличане на нови устойчиви вложения, икономическо развиване и подсилване на връзката с останалата част от Европа, както и привличане на трансатлантическо партньорство в района, са част от целите, които има пред себе си самодейността „ Три морета ". Това съобщи министърът на стопанската система Кирил Петков по време на мини-конференция, отдадена на опциите за финансиране от Инвестиционния фонд на самодейността „ Три морета ", проведена от Българска банка за развиване (ББР).
Той акцентира, че 12 държави-членки на Европейски Съюз, участващи в „ Три морета " съставляват 22% от популацията на Европейски Съюз и основават 10% от Брутният вътрешен продукт, само че сходни начинания ще усилят вътрешната търговия сред тях, която, по думите му, има потребност от усъвършенствана капиталова и иновационна инфраструктура. Това ще способства до бъдещи стопански изгоди и влияние върху вложенията.

Министър Петков изрази мнение, че фокусът би трябвало да бъде точно върху нововъведенията, цифровите технологии и стартъпите. В тази връзка, той показа, че е провел диалог с изпълнителните шефове на Българската организация за вложения (БАИ) и Изпълнителна организация за поощряване на дребните и междинни предприятия (ИАНМСП) с молба да насочат напъните си върху дребните и междинни компании и да им са даде опция те да решат кои са секторите, с които желаят да се кооперират и да вършат бизнес. „ Координацията е освен нужна, тя ще изведе капацитета на района на равнището, на което би трябвало да бъде ", посочи той.
В умозаключение икономическият министър сподели, че чака в края на тази полемика да има действителни резултати и реализирани цели.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР