Възможно по-скоро трябва да се организира независимо разследване и всички

...
Възможно по-скоро трябва да се организира независимо разследване и всички
Коментари Харесай

Радев в Португалия: Трябва да се организира разследване за избиването на цивилни в Украйна


Възможно по-скоро би трябвало да се провежда без значение следствие и всички отговорни за избиването на цивилни жертви в Украйна да бъдат осъдени. Това съобщи президентът Румен Радев на брифинг с португалския си сътрудник Марсело Ребело де Соуза при визитата си в Лисабон.

Според Радев намесата на НАТО в Украйна крие риск от трета международна война.

Двамата президенти се сплотиха в взаимен апел войната да спре и да се търси метод остарелият континент да се оправи със обстановката на невиждана военна инвазия от страна на Москва в Киев.

„ Нашият взаимен апел е тази война да спре и да търсим метод да върнем мира. Това ще е доста сложен развой, ние би трябвало да проведем дебата за бъдещата архитектура на сигурност на Европа “, уточни още Румен Радев.

Той благодари на португалския президент да поддръжката за поддръжка за присъединението на България към Шенгенското пространство и Организацията за икономическо съдействие.

„ Това посещаване се случва в един миг, когато не е доста всекидневно да се вършат държавни визити, само че е значимо страни, които са приятелски в Европа, да желаят да препотвърдят своите позиции. Важното, което ни сплотява, е че се тревожим за сигурността в света. Тревожим се за обстановката в Украйна - за военното състояние и филантропичната обстановка “, означи и португалският президент Марсело Ребело де Соуза.

„ Португалия препотвърждава своята позиция във връзка с Западните Балкани. Не би трябвало да се не помнят Западните Балкани. Португалия вижда и прави оценка напъните на България във връзка с присъединението на Република Северна Македония. Трябва да се търсят пътища за разговор сред двете страни “, сподели още той.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР