Възможно ли е цял живот да си на държавна работа,

...
Възможно ли е цял живот да си на държавна работа,
Коментари Харесай

Бойко Рашков - най-богатият политик в държавата. Имотният крал натрупал и тлъсти пачки от държавната заплата - къта 750 000 лв. в банки и инвестиции

Възможно ли е цялостен живот да си на държавна работа, да взимаш държавна заплата и в същото време да станеш милионер? Възможно е, в случай че се казваш Бойко Илиев Рашков. Служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи, като се изключи че е заможен крал, е съумял да спести и 750 000 лв. от държавната си заплата. Или най-малко това демонстрира имотната декларация на Рашков, оповестена от КПКОНПИ.

Припомняме, че организация ПИК извънредно разкри, че работещият цялостен живот на държавна работа Бойко Рашков е заможен магнат и има цели 19 парцели, измежду които имение с 12 тоалетни в София, жилища в столичния " Лозенец ", морско притежание в Несебър, вила в Стара планина и други.
свързани новини478432на 04.07.2021190977на 05.07.2021

свързани новини285889на 21.06.2021
ПИК сподели и най-голямото украшение на вицепремиера и вътрешен министър, намиращо се в полите на " Витоша ", на улица " 190-та ", №16, регион " Младост ", в.з. " Американски лицей ".
свързани новини252723на 29.06.2021
Един от жилищата, да вземем за пример, е с повърхност от 240 квадрата и има " три коридора, три спални, всяка с баня и тоалетна, хол, столова, кухня, гардероб и дори две тераси.

Друг от 230 квадрата се състои от " две спални още веднъж с баня и тоалетна всяка, в това число прилежащи тераси, а екстрата е помещение за сейф.

В резиденцията има още два жилището с по-скромна площ, само че отново с всички екстри и покрити тераси. Сумарно в резиденцията на улица " 190-та ", №16, регион " Младост ", в.з. " Американски лицей " има 12 бани с тоалетни! Фитнесът от 40 квадрата е с топла връзка към стълбището и британския двор, разполага и със лична баня с тоалетна. Към него е конфигурирана съвременна сауна плюс сервизни пространства.
свързани новини431239на 27.06.2021
Резиденцията има и лично перално помещение от 17 квадрата. Особена екстра е басейна, към който се излиза през британски двор с покрита веранда.

Целта е очевидно да бъдат по-удобни за капиталово наемане на Черноморието и за това са завършени няколко независими обекта. Къщата на Рашков в Несебър въпреки всичко не е по никакъв начин дребна и също така е на метри от Южния плаж.

Рашков си е обезпечил и паркиране при положение, че регионът се презастрои и има и гараж 18 кв. м. Целият парцел разполага с 6 тоалетни - напряко непретенциозно спрямо 12-те в софийската резиденция на министъра.

ПИК разкри също, че макар оправданията на Бойко Рашков, че с жена му работили 40 години, с цел да са разрешат сходен разкош, съгласно брачния контракт при бракоразвод резиденцията остава за него. Това е необичайно, в случай че се има вяра на думите му, че множеството фамилни приходи били на брачната половинка му, тъй като той цялостен живот е на държавна заплата, която сумарно за 4 десетилетия не може да оправдае скъпия дворец, камо ли останалите му 5 жилището в София, две къщи в Стара планина, къща от няколко жилището в Несебър и куп имоти. Рашков обаче не можа да изясни за какво жена му е решила да остави на него множеството парцели, въпреки сякаш да са купени с нейните приходи.

Освен всичко изброено дотук, става известно, че Рашков е съумял да спести и пари, които мнозина българи не могат цялостен живот да проработят. Вицепремиерът има 100 000 лева налични в банка и още 650 000 лева вложени и капиталови и пенсионни фондове. Така сметката демонстрира, че Рашков единствено от спестявания е съвсем милионер, като е скътал над 750 000 лева от държавната заплата.

Финансовото положение на компрометирания вътрешен министър поражда доста въпроси. Основният обаче е по какъв начин човек, който цялостен живот е на държавна заплата, може да спести 750 000 лева? Просата аритметика демонстрира, че през последните 12 години Рашков би трябвало да е заработвал най-малко по 5200 лева месечно и да не е харчил и нито стотинка от тях, с цел да може да има такива средства в наличност. За информация един българин, работещ на минимална заплата от 650 лева би трябвало да работи към 100 години, с цел да може да изкара толкоз пари, колкото Бойко Рашков е икономисал отвън 19-те парцела, които има.

Със скатаните пари и парцелите, които специалистите правят оценка на милиони, Бойко Рашков може умерено да се похвали, че е най-богатият политик в страната, а за положението му могат да завиждат и мнозина от европейските политици. Дали обаче в миналото ще разберем истината по какъв начин вътрешният министър е натрупал това благосъстояние? Почти несъмнено е, че и от тези въпроси Рашков, ще избяга, както когато лакатушкайки се скри от ПИК и Ива Николова, която го хвана да запива с известни магистрати в столичен ресторант.





















Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР