Възможно ли е този скъпоценен камък да е ключът към

...
Възможно ли е този скъпоценен камък да е ключът към
Коментари Харесай

Amazon иска да отглежда диаманти лабораторно, за да ги използва в квантови мрежи

Възможно ли е този драгоценен камък да е ключът към отключване на свръхбърз транспорт на данни?

Емил Василев преди 45 секунди 0 Сподели

Най-четени

ПрепоръчаноДаниел Десподов - 14:25 | 05.04.2023

Силно са затръшнали вратата: при напускането на Русия Cisco са унищожили съоръжение за съвсем 2 милиарда рубли

НаукаЕмил Василев - 17:00 | 05.04.2023

„ Невъзможното “ 2000-годишно доказателство на Питагоровата теорема може би е намерено от възпитаници

АвтомобилиДаниел Десподов - 17:06 | 05.04.2023

Нов роторно-бутален мотор с размер на баскетболна топка и мощ 20 KW

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Amazon работи взаимно с диамантените мини De Beers, с цел да създаде скъпоценния камък в лабораторни условия за възстановяване на скоростта на квантовите калкулации и мрежите.

Проектът ще бъде следен от Центъра за квантови мрежи на софтуерния колос, който е част от облачната услуга AWS. От своя страна подразделението Element Six на De Beers ще „ отглежда “ диамантите с вярата да усъвършенства скоростта и надеждността на квантовите мрежи.

Квантовите калкулации се считат за идната граница в компютърните технологии, предлагайки напълно нов метод за калкулации, който към този момент не разчита на двоичните системи, които са в основата на всички наши сегашни цифрови технологии. Стандартната оптична инфраструктура не е задоволително бърза, с цел да бъде в крайник с времето, тъй че Amazon се надява да реши казуса, като употребява качествата на по този начин почитаното вещество.

Най-добрият другар на мрежата

Квантовите калкулации се основават на правилото на квантовата физика, съгласно който субатомните частици могат да се намират на две места по едно и също време. С оглед на това квантовите компютри работят с кюбити, а не с битове, т.е. вместо дадена информация да бъде показана като единица или нула, тя ще може да бъде и двете по едно и също време.

Това значи, че на доктрина квантовите системи могат да бъдат доста по-мощни даже от най-хубавите ни модерни суперкомпютри.

С помощта на квантовите мрежи разнообразни центрове за данни по света, като да вземем за пример тези, употребявани за предпазване на данни в облак или за хостинг в облак биха могли да споделят и да трансферират данни между тях с по-голяма скорост и с по-добра сигурност.

Диамантите ще се употребяват за разработване на сигнални ретранслатори, които да предават информацията, съхранявана в кюбитите по мрежите. Element Six ще употребява развой, наименуван химическа диспозиция на парите (CVS), с цел да създава диаманти с примеси, които се образуват към тях. Именно тези примеси ще се събират и употребяват при направата на ретранслаторите.

Благодарение на твърдостта си те разрешават по-стабилно предаване спрямо обичайните ретранслатори, които не са задоволително постоянни, като се има поради чувствителността на квантовите системи към разстройства.

Именно тази сензитивност обаче в действителност прави квантовите мрежи по-безопасни, най-малко на доктрина. Самото наблюдаване на фотоните, които придвижват данните в оптичните кабели през мрежата трансформира тяхното положение, което значи, че операторът на мрежата може неотложно да разбере по разстройствата, че те са нарушени.

Element Six ще създава 2 милиона от тези диамантени съставни елементи годишно. Ако бъде сполучлив, планът може да съставлява пробив в квантовите мрежи, които са в застой заради незадоволителната успеваемост на актуалната технология за ретранслатори.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР