Възможно ли е това, по дяволите?! Тази мисъл не дава

...
Възможно ли е това, по дяволите?! Тази мисъл не дава
Коментари Харесай

Тойните подземия на КГБ: Как направиха убийци от отвлечени деца

" Възможно ли е това, по дяволите?! "

Тази мисъл не дава покой на българския офицер Красен Костов, когато през 1993 година ориста го среща с тайнствен млад мъж, който приказва отличен български, само че с емфатичен съветски акцент. Андрей С. се показва за полковник от Комитет за Държавна сигурност (на СССР), пълководец на спецотряда на LH-33 - " Върховен смут ". Бойното звено е формирано напълно от офицери, приключили подземната академия под Белгород.

Всичко стартира с смахнат проект, роден като че ли от болно въображение. Общо над 4000 деца на 5-годишна възраст са отвлечени от родителите по време на Студената война, с цел да станат част от колосален опит.

Това е разказът на съветския боен, основаващ се на книгата на Красен Костов и неговия сътрудник Пламен Григоров, озаглавена: " Свръхчовекът и подземната академия на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) ".

" Влязохме подземен едвам петгодишни ", споделя Андрей. - Без свои имена, без свои родители. Единственото, което имахме, бе нашият под земята град - градът приказка.

Ние бяхме първите 1400 деца, от които трябваше да се роди свръхчовекът, свръхкомандосът. 1400 братя и сестри, лишени от жанр и всякакво минало, обречени на доживотна анонимност, огрени от изкуствените слънца на нуклеарните реактори, тъпкани като чували с информация. Искам да опиша на човечеството за ужаса, който трябваше да изживеем - разкрива Андрей. - За чудовищния опит, който бе осъществен с нас. "

Всичко стартира при започване на петдесетте години на XX век, когато руското партийно и държавно управление посредством Комитет за Държавна сигурност (на СССР) стартира задача за основаването на боец свръхчовек. Пред неговите качества познатите ни психотерапевти и екстрасенси като Золотов, Кашпировски и Джуна били цялостни дилетанти. Голямата цел изисквала освен огромни жертви, само че и радикален поврат в научната база, методите и средствата за подготовка на бъдещите киборги.

Докато на повърхността властвал марксизмът-ленинизмът и се веели алените флагове, долу, подземен, нямало нито пионерски, нито комсомолски, нито партийни организации. Върховенство държали езотеричните учения и мистицизмът, съчетани с последните постижения на химията, биологията и физиката. Малките ученици на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) прекосявали на интензивен ход в общообразователните стратегии и след осемгодишно образование, на 13-годишна възраст, получавали учебен ценз, приравнен на университетското обучение.

Началник на Академията бил генерал-лейтенант Иранин. В края на третия цикъл на образование възпитаниците на Академията към този момент били включвани и в учебно-бойни интервенции, провеждани под непосредственото управление на Седмо ръководство на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) и на Управление " 3 " (Защита на конституционния строй). Малките " диверсанти " побърквали батковците си от елитните елементи на Комитет за Държавна сигурност (на СССР). Целта на взаимните учения била създаването на специфичен метод за водене на бойни дейности с потреблението на профилирани отряди.

В подземния град всички живеели в независими жилища. Учителите и видеокамерите замествали майчините грижи. Жилищните комплекси, образователните и подготвителните зали се намирали на първото равнище на към 300 метра подземен. Децата били разграничени в смесени групи - момчета и девойки - по към 100 деца в група.

" Най-страшното беше невъзможността да приемеш всичко, което става към теб, за действително - споделя Андрей. - От това доста деца полудяха. Психичните отклонения започнаха в началния стадий, до момента в който бяхме 5-6 годишни. "

Повечето от смъртните случаи също били тогава поради систематичните претоварвания. Най-чести били инфарктите. От претъпкването с информация децата изпадали в рецесия. Това е положение на организма, съпроводено с кръвоизливи от всички вероятни места. След излизане от рецесията образованието обаче продължавало с още по-бързи темпове.

Екстрасенси в армията

В Съюз на съветските социалистически републики увлечението по екстрасенси и телепати стигнало даже до министерството на защитата. Идеята да научиш всички секрети на врага благодарение на свръхестественото изглеждала доста примамливо. Но не довела до действителни резултати.

В Щатите американските военни също работили в това направление и основали плана " Звездна врата ". И там цялата история приключила с неуспех. Българското министерство на защитата също има собствен принос. В началото на 90-те години в софийското село Царичина офицери копаят бездънен тунел в търсене на следи от извънземна цивилизация. След като се разчува за царичинската дупка, планът е преустановен.

Кристиан ИВАНОВ, Стилиян ВОРУКОВ, " "
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР