Възможно ли е само за час да се смени калибъра

...
Възможно ли е само за час да се смени калибъра
Коментари Харесай

В София представиха различни оръдейни решения за БТР-и

Възможно ли е единствено за час да се смени калибъра на модерна бойна машина поради неочаквана смяна на оперативната конюнктура при бойни дейности? Отговорът дава оръжейната компания " Джон Кокерил Дефенс ", която показа през днешния ден в София разнообразни оръдейни решения за БТР-и, съвместими с параметрите на състезанието за доставка на нова бронирана машина за пехотата. Бе демонстриран и обучителен симулатор с виртуална действителност.

Близо 1 милиарда 464 млн. е прогнозната стойност на плана за покупка на нови БТР. Едно от условията са 20% от машините да се създават у нас, заради което и състезанието бе отсрочен за неопределен срок. Такова решение бе показано през днешния ден от водеща белгийска оръжейна компания, чиито оръдия са съвместими с всички произвеждени на планетата бронирани машини за пехотата.
Беър Мидкиф - вицепрезидент на " Джон Кокерил Дефенс ": Българската войска реши да премине на междинен диаметър 30 милиметрови оръдия, съгласно стандартите на НАТО за бронираните машини.
Ние произвеждаме от 25 до 105 мм. оръдия и осигуряваме поддръжката им, защото тези системи са разчетени да работят сред 30 и 50 години. Ние не знаем какви ще са заканите на следващия ден. Способни сме да сменяме в купола на бойната машина всяко оръдие с друго, само че с по-голям диаметър без да се постанова да купувате нова оръжейна система, по този метод няма потребност да обучавате още веднъж военнослужещите, което икономисва доста пари. Така и армията получава опция за разнообразни разновидности при бойното обмисляне и оръжейни решения за бъдещето.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР