Възможно ли е референтна проба за наркотици да излиза за

...
Възможно ли е референтна проба за наркотици да излиза за
Коментари Харесай

Къде се изследват кръвните проби за наркотици и защо резултатите се бавят

Възможно ли е референтна проба за опиати да излиза за към две седмици? Това е въпрос, който не стопират да си задават доста уличени в шофиране след приложимост на неразрешени вещества и положителни полеви проби. Проблемът със забавянето на пробите за опиати на водачите продължава. Някои от хората чакат с години, с цел да потвърдят невинността си, само че през това време губят работата си, поради отнетото им удостоверение за правоуправление. Наскоро държавното управление разгласи, че ще влага средства в закупуването на нова инсталация и обучението на повече фрагменти.

В една от лабораториите на Националния институт по криминалистика към Министерството на вътрешните работи, непрекъснато се изследват референтни проби на водачи, хванати с в началото позитивни проби за наркотици.

„ Проблемът със забавянето на резултатите от тези проби стана много сериозен през последните месеци. Решаването му е приоритет за Министерство на вътрешните работи. Тези проучвания се правят единствено в четири лаборатории в страната. Това са ВМА София, ВМА Варна, Националният институт по криминалистика и Медицинският институт към Министерство на вътрешните работи. Проблемът е в това, че броят на постъпващите проби надвишава опциите за обработката им. Оттам идва и натрупването им ”. Това изясни пред Нова шефът на Националния институт по криминалистика Анатолий Ангелов. По думите му следва доставка на в допълнение съоръжение.

Друг проблем е липсата на задоволително експерти, които вършат сходни разбори. „ В момента образоваме още двама нови специалисти, които да стартират обработката на събраните проби ”, акцентира Ангелов.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР