Възможно ли е приемът на противозачатъчни да допринася за случаите

...
Възможно ли е приемът на противозачатъчни да допринася за случаите
Коментари Харесай

Тромбоза след ваксина срещу коронавирус - наш лекар с предположение за особени случаи в Германия

Възможно ли е приемът на противозачатъчни да способства за случаите на извънредно редкия тип тромбози (запушване на вени на мозъка), които се появиха в Германия и поради които беше стопирана имунизацията с оксфордската ваксина против ковид (на AstraZeneca)? Този въпрос слага с доктор Аспарух Илиев, който от 2015 година завежда лаборатория по инфекции на мозъка към университета в Берн.
По думите му, Германия е страната с евентуално най-високо приложение на противозачатъчни в Европа - още в тийнейджърска възраст девойките биват убеждавани да одобряват противозачатъчни. " За 20 години живот в тази страна не можах да схвана тази обич към тези таблетки. Важното е, че противозачатъчните са известни като медикаменти, увеличаващи риска от тромбози. Въпреки, че е нечиста сделка, че противозачатъчните са съдействали, това също би трябвало да се ревизира ", написа доктор Илиев.
 AstraZeneca: Няма данни за нараснал риск от тромбоза поради нашата ваксина AstraZeneca: Няма данни за нараснал риск от тромбоза поради нашата ваксина
Данните на компанията за сигурността на нейните ваксини против ковид не демонстрират доказателства за нараснал риск от формиране на...
Той показва, че става въпрос за 7 случая от 1 600 000 имунизирани с препарата на AstraZeneca при междинна периодичност на казуса 5 души на 1 000 000 за година. Особеност - 6 от 7-те случая са на млади дами.
Случаите на тромбози в Германия са забележителни. " Тромбозата на черепно-синусовите вени (CVST) е необичаен тип тромбоза, която визира 5 от всеки 1 000 000 пациенти ", споделя пред CNN Джон Гибинс, шеф на Института за сърдечно-съдови и метаболитни проучвания в Университета в Рединг и прибавя, че съответните условия към тези случаи към момента не са ясни.
В Европа, до момента докладваните случаи на тромбоза при имунизирани хора са доста малко и не са свързани между тях, показва БГНЕС, базирайки се на материал на CNN. В Дания смъртен случай провокира първичната вълна на отказване. След използване на 1,7 милиона дози от имунизацията на AstraZeneca, Германия е разкрила единствено седем случая на кръвосъсирване - въпреки и по-рядък вид, прочут като мозъчна венозна тромбоза, кръвен съсирек във вена в мозъка, сподели в понеделник Дирк Брокман, епидемиолог от Института " Роберт Кох ".
Норвежката организация по медикаментите съобщи, че трима пациенти, които сега се намират в болничното заведение, " имат картина на рядко заболяване ", защото пациентите имат необикновена композиция от невисок брой тромбоцити, кръвни съсиреци в дребни и огромни съдове и кървене. Подобни комбинации от признаци не са следени при хора, получавали други ваксини, сподели организацията.
 Испания проверява гибелта на пациент след имунизиране с AstraZeneca Испания проверява гибелта на пациент след имунизиране с AstraZeneca
Испанските здравни чиновници оповестиха, че проверяват три случая на хора, получили тромбоза след инжектиране с имунизацията на AstraZeneca,...
Холандска лаборатория е получила 10 известия за формиране на кръвни съсиреци при имунизирани против ковид, само че с разнообразни условия от тези в Норвегия.
Съсирването на кръвта или тромбозата се появява по разнообразни аргументи, а венозната тромбоза е относително постоянно срещана (засяга 1 до 2 на 1000 души)
В предишното е потвърдено, че някои ваксини имат редки, само че съществени странични резултати. Например, опасенията по отношение на страничните резултати бяха повдигнати по време на пандемията от свински грип H1N1 през 2009 година, където в последна сметка беше открито, че една от употребяваните ваксини има връзка с нарколепсията.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР