Възможно ли е първите две политически сили в парламента да

...
Възможно ли е първите две политически сили в парламента да
Коментари Харесай

Проф. Румяна Коларова: Има два варианта за съставяне на правителство

Възможно ли е първите две политически сили в Народното събрание да се схванат между тях в името на постоянно държавно управление? Тази тематика разясняват по bTV  проф. Румяна Коларова, доцент Светослав Малинов и Евгений Кънев.

Според специалистите евентуално ще се върви към експертно държавно управление, в което няма да
вземат присъединяване ярки фигури от ГЕРБ, само че ще има такива от страна на „ Продължаваме промяната “. Те са уверени също по този начин, че без ГЕРБ няма по какъв начин страната ни да има кабинет и да влезе в еврозоната и Шенген.

Във всичките си изявления, те споделят, че са постигнали прогрес в законодателната и управническата стратегия. Дори чух през вчерашния ден, че някъде късния следобяд е изпратен следващ, поправен текст на управническата стратегия. Предполагам, че най-малко там нещата вървят дейно, само че не зная какъв брой сполучливо. Що се отнася до поръчките за персоналния състав, аз не виждам някакво несъгласие, тъй като очевидно се обрисуват два разновидността. Първият е да се сформира кабинет по модела на Димитър Попов, а вторият – експертен, технократски кабинет “, съобщи проф. Коларова.  

На доктрина нещата стоят добре. В основата е законодателната стратегия, въпреки и не
толкоз дълга, към този момент е подготвена. Но когато стане дума за персоналния състав във всеки един миг договарянията могат да се провалят. Намираме се в доста значима обстановка - насъбран е към този момент един политически капитал, на доверие от страна на гласоподавателите, че нещо ще се получи. Затова си мисля, че това ще държи партиите нащрек и нито една от тях няма да посмее да преследва стеснен партиен интерес “, разяснява тематиката и доцент Малинов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР