Възможно ли е парче пица, останало от предната вечер, да

...
Възможно ли е парче пица, останало от предната вечер, да
Коментари Харесай

Пица за закуска

Възможно ли е парче пица, останало от предната вечер, да е по-здравословно начало на деня от купа зърнена закуска с мляко?

На пръв взор отговорът е явен, без да е нужно да задълбаваме, само че специалистите по храненето са на друго мнение.

Американска организация за здравословното хранене е провела проучване върху наличието и въздействието на 1500 от най-популярните зърнени закуски. Заключението е, че пицата е по-добър източник на хранителни субстанции за тялото ни рано заран.

 Снимка 339301

Проучването разкрива, че ежедневното изразходване на зърнени закуски в продължение на година е еквивалентно на към 20 кг захар, което прави този вид храни един от най-лошите избори за начало на деня. Захарта е не просто нездравословна за организма, само че и основава лъжливо чувство за прилив на сила, което отшумява още преди обяд, оставяйки ни гладни и търсещи повече храна.

Пицата, въпреки това, е доста по-хранителна опция. Едно парче съдържа доста повече протеин и мазнини, които ни карат да се усещаме сити по-дълго време и ни доставят с повече сила.

 Снимка 339302

Експертите поучават, че протеинът заран е от първостепенна значимост за организма, а мазнините в пицата не са нещо, от което би трябвало да се тревожим прекалено много, тъй като заран тялото съумява да ги обработи и освободи по-бързо, в сравнение с вечер.

Това, несъмнено, не значи, че би трябвало да превърнем пицата в ежедневна закуска, само че несъмнено е облекчение за всички, които едвам дочакваме обяда, с цел да довършим останалата от нощес Пеперони.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР