Възможно ли е не просто да спестяваме от сметките за

...
Възможно ли е не просто да спестяваме от сметките за
Коментари Харесай

„Да уловиш слънцето” в „Темата на NOVA”

Възможно ли е не просто да спестяваме от сметките за ток, само че даже и да печелим от производството на лична електрическа енергия? В „ Темата на NOVA ” журналистът Глория Николова и операторът Димитър Василев ще заведат феновете там, където локалните съумяват сами да уловят слънцето и вятъра.

Испания е измежду страните, в които има от ден на ден енергийни общности – над 400. Но с изключение на за отопление и осветяване в дома, множеството кооперативи обезпечават ток за учебни заведения, обществени центрове и публични институции, и то на по-ниска от междинната цена.

А до момента в който в Европа броят на тези общности към този момент надвишава 10 000, у нас към момента има единствено една огромна – в Габрово. Екипът на NOVA ревизира по какъв начин работи тя, откакто 73-мата участници към този момент са купили дружно 175 слънчеви панела и са ги сложили на покрива на районното хранилище за боклуци.

Как може да се споделя тази сила и какви са пречките пред енергийните общности? Гледайте „ Да уловиш слънцето ” – в събота, след централните вести в 19:00.

Гледайте „ Темата на NOVA “ - на 9 март, незабавно след Новините на NOVA.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР