Възможно ли е наказателното право у нас да следва духа

...
Възможно ли е наказателното право у нас да следва духа
Коментари Харесай

Правният ред у нас: Представиха юбилейно издание на Юридическия барометър


Възможно ли е наказателното право у нас да следва духа на положителните практики в Европа? На този въпрос се пробваха да отговорят водещи при представянето на 20-тия юбилеен брой на Юридически барометър.

Гражданската самодейност, която от време на време дава оценка на положението на правния ред в България, изследва и тематиката за какво 25 години след приемането на първата тактика за противопоставяне на престъпността, качественият углавен развой остава единствено „ на хартия “.

„ Да съблюдаваме някои съществени правила, когато приказваме за наказателна политика. Първият от тях е, че наказателната принуда, т.е. да вкараш някого в пандиза, е последно средство за битка с престъпността. Основното е предварителната защита “, споделя проф. Даниел Вълчев, декан на Юридическия факултет на СУ „ Св. Климент Охридски “.

„ Нашите политици не се обръщат, с цел да употребяват нужния професионален потенциал, което води до промени и допълнения на парче, които нормално не са съвместими с разбирането за една съвременна наказателна политика “, сподели проф. Пламен Панайотов, специалист по наказателно право.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР