Възможно ли е на мястото, на което според Платон е

...
Възможно ли е на мястото, на което според Платон е
Коментари Харесай

Откриха пирамида в океана. Учените се питат: Там ли е била Атлантида?

Възможно ли е на мястото, на което съгласно Платон е била Атлантида, да съществува голяма пирамида? Според философа изчезналият континент е бил погубен единствено за един ден от страховито естествено бедствие- земетресение с цунами. „ Нужен бе един единствен злочестен ден, в който земята бе разтърсена от трусове и наводнения. Цялата нация бе погълната от недрата на Земята, а островът на Атлантида изчезна вдън дълбините на морето “, написа той в своите разговори. И още: „ Изгубеният континент е бил ситуиран „ на остров в Атлантическо море, пред стълбовете на Херкулес “. Именно това е мястото, където през днешния ден се намират Азорските острови.

Част от тях са Сен Мигел и Терсейра – цялост от острови с вулканичен генезис, ситуирани на хиляди километри от столицата на Португалия Лисабон.

И тъкмо там португалските управляващи се натъкнаха на неизмеримо изобретение – колосална подводна пирамида, с височина от най-малко 60 метра, а основата ѝ е с повърхност от 8000 кв.м. Възможно ли е тя да се намира на мястото на описания от Платон загубен континент?

Ето какво споделя откривателят на находката Доклециано Силва, който се натъкнал на откритието по време на рибарски излет: „ Пирамидата е с съвършена квадратна форма и без подозрение е насочена към четирите направления на света. “ А на нас ни остава да приемем, че постепенно, само че несъмнено историята се пренаписва точно от дребните находки. Предизвикателство пред огромните мозъци в света е да наместят частите и да обрисуват истината.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР