Възможно ли е машините да имат чувства? Оживяват ли фантастичните

...
Възможно ли е машините да имат чувства? Оживяват ли фантастичните
Коментари Харесай

„Изкуствен интелект: Духът от бутилката“ в „Темата на NOVA“

Възможно ли е машините да имат усеща? Оживяват ли фантастичните сюжети от киното? Тази седмица в „ Темата на NOVA ” журналистът Анна Ангелова и операторите Петър Симеонов и Георги Георгиев навлизат в компютърните невронни мрежи, с цел да ревизират до каква степен стигат рамките на умните машини.

Революцията в създаването на изкуствения разсъдък към този момент е реалност. В последните месеци програмисти и учени даже приканват да се постави спирачка върху усъвършенстването на технологиите. Причината е, че изкуственият разсъдък се развива стремително бързо, а ние към момента нямаме подготвени регулации за обезопасяване на информацията.

Никой не знае и до каква степен могат да стигнат умните технологии в своето самоусъвършенстване. Нито кой би се възползвал от тях. А другояче, всеки от нас към този момент може да приказва с най-ново потомство чатбот , който знае съвсем всичко и се учи самичък. Някои настояват, че даже има усеща. Екипът на NOVA реши да ревизира и да запознае феновете от близко с тези, които не са хора, само че схващат езика ни.

Гледайте „ Изкуствен разсъдък: Духът от бутилката “ в „ Темата на NOVA “ на 29 април, незабавно след Новините на NOVA в 19:00 часа.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР