Възможно ли е лекарството да е средството, което да

...
Възможно ли е лекарството  да е средството, което да
Коментари Харесай

Лекарство и срещу дълъг КОВИД - италиански професор споделя опит, но Ивермектин няма регулаторно одобрение

Възможно ли е лекарството " " да е средството, което да промени фрапантно хода на пандемията COVID-19? Този въпрос се промъква все по-упорито освен в научните и профилираните медицински среди, само че и в медиите.
Отзивите за " Ивермектин " като средство за лекуване на новия ковид са доста спорни, даже и в България. Специалисти от огромна големина са както твърдо за използването му като оръжие против COVID-19, по този начин и твърдо срещу. И всичко потегля от обстоятелството, че няма нито едно огромно клинично изследване, което да покаже какъв е резултатът на препарата. А за лекарство, което очевидно не е магическа пръчка, само че за което има данни, че оказва сериозен резултат, са нужни повече изследвания – с явен протокол на проучването, със шерване на данни за оценка от самостоятелни научни екипи и в последна сметка с преценка на равнище регулатори дали да се употребява или не.
 Ефектът на Ивермектин като лекарство против ковид - прави оценка ли се препаратът почтено? Ефектът на " Ивермектин " като лекарство против ковид - прави оценка ли се препаратът почтено?
Защо единствено преди десетина дни The New York Times и CNN цитираха изследване от град Кали в Колумбия за резултата на " Ивермектин " при лекуване...
Досега смяна в отношението към " Ивермектин " има в Съединени американски щати - Националните институти по опазване на здравето (NIH е организация на Департамента по опазване на здравето на Съединени американски щати и са главната организация на американското държавно управление, отговаряща за научни проучвания в региона на биомедицината и здравеопазването) трансформираха мнението си за лекарството във връзка с COVID-19 - от изрично „ не ” на има " незадоволително значими " данни, с цел да бъде направена смяна в рекомендациите за лекуване на COVID-19. NIH обаче уточни тъкмо, че трябват резултати от " съответно подкрепени, с добър дизайн и добре изпълнени клинични изследвания, с цел да се показват научно обосновани доказателства за ролята на " Ивермектин " в рекомендации за лекуване на COVID-19 ".
Личният професионален опит на проф. доктор Алесандро Сантин е изрично в поддръжка на " Ивермектин " като средство за битка с COVID-19. При това той упорства, че лекарството е дейно и в лекуване на признаци на така наречен " дълъг КОВИД ".
Проф. доктор Сантин е италианец, само че живее и работи в Съединени американски щати. Той е едно от най-известните имена в света що се отнася до лекуването на онкозаболявания. Професорът е част от Йейлския университет и има над, написа проверяващият публицист Март Берт Пфайфър (подробности на британски какъв е този уебсайт има на авторитетното издание Businesswire).
Сантин е безапелационен – виждал е " Ивермектин " да дава резултат при лекуване във всяка фаза на COVID-19, като той особено е търсел лекарство що се отнася до лечения на онкоболни. Професорът е уверен, че " Ивермектин " е избавил живота на 88-годишния му татко, който се е заразил и който е хипертоник, с прекаран инфаркт и 7 стента! И макар тези утежняващи прогнозата за удобен излаз условия, бащата на Сантин е жив и здрав.
Професорът е предписвал " Ивермектин " на над 15 фамилии, чиито членове са се разболели от COVID-19. Статистически това не е значима извадка, само че Сантин твърди, че нито един от разболелите се не е стигнал до болница и кислородно обдишване откакто е приемал " Ивермектин ".
 Лекар изясни за какво в Пирогов са се отказали от Ивермектин и изследването на компанията на Домусчиев (ВИДЕО) Лекар изясни за какво в " Пирогов " са се отказали от " Ивермектин " и изследването на компанията на Домусчиев (ВИДЕО)
" Над 35 000 са пациентите минали през „ Пирогов “ от началото на пандемията, като това число включва освен хората с...
Сред пациентите на Сантин е и 39-годишна жена, деен състезател, която изкарва COVID-19, само че признаците на заболяването я преследват дълго откакто вирусът е изчистен от организма ѝ – по-точно болки в гърдите, задъхване и изнемощялост. След курс на лекуване с " Ивермектин ", постановен от италианския доктор, тя удостоверява, че е почнала да се усеща по-добре единствено 72 часа след банкет на първата доза. Точно това е и наблюдението на Сантин при други пациенти с дълъг КОВИД – усъвършенстване настава в границите на сред 1 и 3 дни след първичен банкет на препарата. от Перу във връзка с дълъг КОВИД, които още не са рецензирани, приказват за точно подобен резултат.
Друг подобен случай, само че не с пациент на Сантин, а на кардиолога доктор Брус Борос, се развива по сходен сюжет. 41-годишният Сам Дан, който е деен бегач, страда 6 месеца от дълъг КОВИД - с изнемощялост, отмалялост, елементарно раздразнителен, с неконтролируемо трептене и бодърствуване. Борос му предписва 10-дневен курс на лекуване с " Ивермектин " и признаците отслабват. Самият Дан споделя, че не е оздравял по знамение, само че положението му се е подобрило доста - от оценка 8 по десетобалната канара на страданията, както той разказва ситуацията, до сред оценка 1 до 3.
" Много бях отчаян и още съм доста отчаян от протоколите за лекуване на COVID-19. Сега даваме кортикостероиди, даваме хепарин, даваме " Ремдесивир ”. Ако индивидът се усъвършенства, хубаво – в случай че продължи да се утежнява, седим и чакаме да почине. Използвайте си мозъка, четете, променете нещо ", упорства Сантин, визирайки и за действието на " Ивермектин ". Тези изследвания обаче се смятат от регулаторите в световен мащаб за прекомерно дребни и в доста случаи с неразбираеми критерии.
" Ивермектин " в Европа
До момента препаратът е разрешен за приложимост против COVID-19 в Чехия и Словакия. Двете страни безусловно са прегазени от следващата вълна на болестта и се намират на първите 2 места в света по смъртност от ковид – България е незабавно след тях. Разрешение за използването на " Ивермектин " има и в Северна Македония. В България „ Ивермектин ” също е позволен за приложимост, само че единствено като лекарство с рецепта за лекуване на стомашно-чревна стронгилоидоза (ангилулоза) –! Но на равнище болница може да бъде използвано лекарствено средство за лекуване, без значение дали е позволено за свободна продажба в аптеките, в случай че вътрешна комисия реши това - така наречен състрадателна приложимост.
 Компанията, където е основан Ивермектин, не вижда данни да оказва помощ против ковид. Фирма на Домусчиев споделя друго Компанията, където е основан " Ивермектин ", не вижда данни да оказва помощ против ковид. Фирма на Домусчиев споделя друго
Фармацевтичният колос Merck разгласява публично мнение за световноизвестното към този момент лекарство " Ивермектин ", съгласно което компанията к...
Европейската организация по медикаментите () обаче е на мнението на сътрудниците си от Съединени американски щати – наличните за момента данни не поддържат потреблението на „ Ивермектин ” като характерно средство за лекуване на COVID-19. И EMA желае рандомизирани изследвания с явен протокол и критерии, с цел да може да бъдат дадени по-ясни изводи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР