Възможно ли е компютърен специалист, който се занимава със софтуер,

...
Възможно ли е компютърен специалист, който се занимава със софтуер,
Коментари Харесай

Един програмист в басейна

Възможно ли е компютърен експерт, който се занимава със програмен продукт, да е професионален играч по плуване? Оказва се, че да. Доказателството за това е Лъчезар Шумков - нееднократен първенец на България и народен рекордьор на 50 метра бруст.

Шумков се включи в гратис образование на деца. Инициативата на клуб „ Спринт” София се организира в границите на един месец. Многократният първенец на България оказа помощ на над 50 деца сред 6 и 12-годишна възраст гратис да създадат първите си стъпки в плуването.

Възпитаникът на треньора Димитър Виденов накара малчуганите да се връщат с готовност в басейна на столичното 97 СОУ „ Братя Миладинови”. Отборът му развива и стратегии за олимпийски очаквания и възрастни хора.

" Плуването е един доста прекрасен спорт, в който като цяло няма контузии. Помага за превъзмогване на разнообразни болести - алергии, астми. Полезно е и за децата, които израстват доста бързо. Сега всички малчугани стоят свити на чиновете и над телефоните , а плуването изправя стойката ", изяснява първенецът.

Един от най-хубавите ни състезатели по плуване съчетава спорта с работата си като програмист в IT–сектора. " Когато човек има предпочитание, намира и метод. Тренирам един път или два пъти дневно, отивам на работа от понеделник до петък . Преди или след работа съм в басейна ".

Преди 6 години Лъчезар Шумков отпътува за Съединените щати със спортна стипендия. Там той приключва „ Компютърни науки” в Университета в Кънектикът. Избира да се завърне в България. " Реших да остана тук за малко, да видя по какъв начин са нещата. Не е казано, че няма да отпътува още веднъж . Но във всички случаи ще продължа да се състезавам за България ".

25-годишният Лъчезар мечтае за присъединяване на олимпийските игри в Токио през 2020 година " Пожелавам си здраве, всичко друго се реализира с изпитание и неизменност. Много се надявам да имам опцията да упражнявам още 3 години и да се класирам за Токио - това е огромната ми цел ".

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР