Възможно ли е класическата рецепта, каквато е ризото със задушени

...
Възможно ли е класическата рецепта, каквато е ризото със задушени
Коментари Харесай

Нов прочит на класическата рецепта за ризото със задушени зеленчуци и сирена

Възможно ли е класическата рецепта, каквато е ризото със задушени зеленчуци и сирена, да придобие един малко по-съвременен и олекотен тип? Да! Днес готварското изкуство не познава граници и ограничавания, като всеки фен или професионален кулинар може да опитва с всевъзможни усети и вариации, с цел да доближи най-оптималния усет на своето апетитно произведение.  

Именно такава е и задачата на този материал, в който желаеме да ви покажем една идейна рецепта за ризото с кокосово мляко, зеленчуци и тофу, която с изключение на със своя веган темперамент, впечатлява също и с присъщия си лек и пресен тип. За да вкусим от тази чудна рецепта, ще би трябвало да отделим към 30-40 мин. за готвене, както и да разполагаме със следните артикули - 300 g ориз Басмати, 150 ml кокосово мляко, 100 g тофу, малко свеж лук, печурка, патешки крайник, селъри, чесън, домат, 50 ml олио, 50 ml зеленчуков бульон, сол и черен пипер.  
Рецепта за топла салата с печени зеленчуци, алена леща и тофу за съвършен старт на Veganuary
Месец януари към този момент е тук и след обилните коледно новогодишни празници, на които трапезите ни бяха богато постлани с всевъзможни блюда, яс...
Прочети повече
Започваме рецептата за нашето постно ядене със сваряването на ориза до полуготовност. Оставяме го по този начин полусварен, тъй като по-късно ще го продължим да го готвим за повторно дружно с другите артикули от веган рецепта. Докато изчакваме нашия ориз да се полуприготви, започваме да нарязваме на ситно нашите зеленчуци, като на този стадий това ще са пресният лук, печурката и пачият крайник. На добре загрят тиган с олио, задушаваме нарязаните зеленчуци и към тях прибавяме кокосовото мляко дружно с 50 ml зеленчуков бульон, който ни е останал от приготвянето на някое предходно зарзаватено ядене.  

На към този момент прелестното ухаещата ни зеленчукова примес би трябвало да придадем още малко изискан и различим усет, по тази причина прибавяме към нея малко сол, черен пипер и ситно нарязан чесън. След като овкусителите към този момент влияят апетитно на нашата къкреща зеленчукова манджа, започваме с прибавянето на ориза, като всичко това би трябвало да става на лек и муден огън - тук е значимо да разбъркваме добре цялото ядене, с цел да не загори.

Сега на ход е идната стъпка, която е да приготвим на конкасе нашите домати. Ако не сте ползвали тази кулинарна техника до момента, не се тормозете - просто взимате един изострен нож за зеленчуци и деликатно с него нарязвате долната част на доматите на кръст. След това ги поставяте във вряща вода за 10-15 сек. Кратката супер гореща обработка на доматите би трябвало да прекъснем като ги извадим от врящата течност и ги сложим в купа с ледена вода. Именно шоковата промяна на температурата улеснява отстраняването на люспата на доматите, което е най-впечатляващото изкуство на техниката конкасе. След това взимаме доматите, разрязваме ги на четири равни елементи и благодарение на лъжичка или нож почистваме досадните семки от тях. Готово! Вече имаме съвършено доматено конкасе! Накрая, с цел да приключим тази рецепта, би трябвало да прибавим нашето конкасе дружно с тофуто, което е нарязаното на дребни сладки кубчета към ризотото с кокосово мляко и зеленчуци. И сме подготвени! 

За да успеем да приготвим тази рецепта бързо и елементарно, е хубаво да можем да разчитаме и на свежи артикули, които можем да открием на налични места, като магазините на Lidl да вземем за пример. В тях клиентите на веригата могат да открият освен продуктите за приготвянето на тази рецепта, само че и още куп други вегански оферти, които прилягат леко и разтоварващо на всяко хранително меню. Освен с разнородни вегански артикули, този месец Lidl оферират и хрумвания за веган храни, които могат да бъдат употребявани в предизвикването наречено Veganuary.  
Борбата с климатичните промени зависи от всеки от нас
Промените в климата се обострят и стават все по осезаеми, а всички ние сме очевидци на все по-честите и по-интензивни превалявания, температ...
Прочети повече
Това е самодейност, която се организира единствено в месец януари от 2014 година насам, като с всяко минало издание искащите да се причислят към нея не стопират да нарастват и през 2021 година акцията доближава рекордните 580 000 души. Целта ѝ е да осведоми и ангажира хората по тематиката за опазването на околната среда, на здравето и животните като им показа други възможности, предлагайки предписания и скъпи препоръки за хранене на растителна основа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР