Възможно ли е друг да е премиер, а не Кирил

...
Възможно ли е друг да е премиер, а не Кирил
Коментари Харесай

Възможно ли е Кирил Петков да не стане премиер?

Възможно ли е различен да е министър председател, а не Кирил Петков?

Всички кандидатури са към момента на масата на договарянията - по този начин депутатът от " Продължаваме промяната " Яна Балникова отговори тази заран на въпрос дали е несъмнено, че Кирил Петков е единственият вид за предстоящ министър-председател, съобщи Стандарт.

С ангажимента, че самата тя не е част от договарянията сред четирите сътрудници в обединението, Балникова сподели пред Българска национална телевизия, че биографията на всеки претендент за министър ще се преглежда деликатно. Дали ще бъде утвърден за поста зависи от това дали профилът му дава отговор на заложените в съглашението политики.

" Най-правилният човек би трябвало да заеме съответната позиция в държавното управление и това зависи от дилемите, заложени в съдружното съглашение ", безапелационна бе Балникова.

Коалиционното съглашение се бави поради вътрешнопартийните процедури на всеки от сътрудниците, посочи тя, като акцентира, че не става въпрос за пазарлъци.

" Разговори се водят непрекъснато, тъй като желаеме да имаме добре направено съглашение ", сподели Балникова.

Тя посочи, че отговорността в новото държавно управление ще е на всички партии, подписали съдружното съглашение - точно поради това се водят толкоз детайлни договаряния.

Балникова отбрани концепцията всяка партия да ръководи независимо несъмнено министерство. Според нея по този начин най-добре ще може да се изпълнят дилемите на всяко едно ведомство, а контролът ще се упражнява от парламентарните комисии.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР