Възможно ли е детските градини да отворят с групи от

...
Възможно ли е детските градини да отворят с групи от
Коментари Харесай

Възможно ли е отварянето на детските градини с групи от 12 деца

Възможно ли е детските градини да отворят с групи от по 10-12 деца, както обмисля здравният министър? И постижима ли е дистанцията?

Дори пред блока в наличието на родителите си децата мъчно пазят отдалеченост. Ивелина Илиева е майка на две момчета.

„ Децата имат потребност от игра. Те по този метод обработват страстите, те по този метод учат “, уверена е тя.
МОН пита родители и учители: Как да се отворят детските градини? Резултатите от анкетите на МОН ще бъдат подготвени до 20 май, само че решението ще бъде взето от Министерски съвет според рекомендациите от Щаба
Дали би трябвало да отворят детските градини е въпрос, който разделя и децата.

Според ръководителя на Националния действен щаб – ген. Венцислав Мутафчийски, към момента е рано за отваряне на детските градини.

„ Поне още една седмица не трябва да се отварят или да се разяснява отварянето на детските градини “, безапелационен е той.

От думите на здравния министър Кирил Ананиев стана ясно, че се обмисля вид за дребни групи от по 10-12 деца. Това обаче е мъчно постижимо, признават шефове.
Ген. Мутафчийски: Отварянето на детските градини в този момент е рисково Трявба да изчакаме и да забележим какъв е резултатът от разхлабването на ограниченията, акцентира ръководителят на Националния действен щаб
„ Групите са сред 25 и 30 деца, тъй че ние не можем да създадем групи от по 10 деца, съгласно мен “, разяснява за bTV Иванка Харбалиева, която е шеф на Детска градина №99 „ Брезичка “.

Паралелно с организационния въпрос пораждат и други, като да вземем за пример по какъв начин ще бъдат дезинфекцирани играчките за децата. Оказва се, че плюшените би трябвало да отпаднат, а пластмасовите могат да бъдат рискови, в случай че попаднат в устата на детето.

В градините са подготвили и специфичен привет за децата – от отдалеченост.

Засега родители и учители остават в очакване.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР