Възможно ли е да влезеш във форма до Нова година?До

...
Възможно ли е да влезеш във форма до Нова година?До
Коментари Харесай

По-слаба за Нова година: 7 прости правила

Възможно ли е да влезеш във форма до Нова година?

До празника остава напълно малко време, а ти се поглеждаш в огледалото и се ужасяваш: бузите ти са като на хамстер, коремът ти виси, паласките – стърчат… Изглежда ще ти се наложи да посрещаш Новата година, облечена в развлечена пижама, а не в новата си секси рокля.

Холивудските звезди са наясно по какъв начин бързо да влязат във форма. Помниш ли Рене Зелуегър, която след „ Бриджит Джоунс “ единствено за няколко месеца смъкна 15 непотребни кг, качени поради ролята. Или хубавицата Джей Ло, която единствено месец след ражданото беше с 18 кг надолу. Само че, заслужава ли по този начин грубо да тормозиш организма си? Точно това попитахме експерт и той ни показа 7 елементарни правила, които могат да ти оказват помощ да отслабнеш до Нова година, без да вредиш на здравето си.

Постави задачата си вярно

Психологическата подготвеност за диета е първата стъпка към триумфа. Нова година е прелестен мотив най-сетне да започнеш да отслабваш. Но не е редно да превръщаш този празник в единствения претекст да се отървеш от непотребните килограми. Ти, несъмнено, ще бъдеш неотразима в новата си рокля и ще събереш купища похвали. Но в случай че биенето на 12-ия час е начало на нов стадий за лакомията ти, въобще не започвай с диетата. По-добре отслабването за Нова година да се трансформира за теб в някаква междинна цел. За няколко месеца ти напълно ще можеш да си създадеш здравословен режим и да придобиеш верни хранителни привички. Така, без кой знае какви старания по-късно, ще запазиш и резултата.

Откажи се от жестоките диети

Ти си на мнение, че ще отслабнеш по-бързо, като орежеш 700 kcal на денонощие? В никакъв случай! При внезапно събаряне на калорийността стартира да се „ мъчи “ щитовидната жлеза, снижава се скоростта на обменните процеси, а това значи, че и изгарянето на мазнините ще става по-бавно. А ето, че в случай че махнеш от дневното си меню с 500-600 kcal, ще можеш да постигнеш много прилични резултати и да се разделиш с 6-8 кг. за рационален интервал от време.

Намали количеството на празните и течните калории

Към празните калории се отнасят сладкарските произведения, бонбоните, полуфабрикатите, фаст фуудът. Към течните – соковете, шейковете, супите. От една страна, някои от тези ястия са диетични, от друга – те не основават чувство за задоволеност.

Обърни внимание на продуктите, които би трябвало да се дъвчат

Именно те засищат най-вече. А и, преработвайки такава храна, организмът ти ще изхаби непотребни калории. Идеалният вид е, в случай че при всяко хранене съчетаваш протеини, здравословни мазнини и комплицирани въглехидрати (например омлет със салата, подправена със зехтин, или риба с кафяв ориз).

Обърни внимание на протеиновата монодиета

Това ще ти помогне да отървеш организма си от непотребните течности и да загубиш няколко сантиметра в талията. Лекарите назовават такива диета „ протеинов удар “ и я предлагат единствено на хора със здрави бъбреци (това е значимо!). За сходно разтоварване е уместно варено телешко месо или пилешко без кожа. 1 кг се разпределя на 4 приема и се изяжда в течение на едно денонощие.

Приемай поливитамини

Дори да си взимаш нужната дневна доза от калории, ти изпитваш недостиг на доста витамини и микроелементи. Представи си какъв брой скъпи субстанции няма да получиш, в случай че „ орежеш “ рациона си. Дефицитът им може да се трансформира в причина за непреодолимо притегляне към избрани артикули (организмът ти ще се пробва с всички сили да се добере до това, което не му достига), включително и към нездравословните храни: кифли, салами, торти… Подходящият комплекс от поливитамини можеш да избереш дружно с персоналния си доктор.

Включи в менюто си артикули, богати на омега-3 полиненаситени мастни киселини. Тези субстанции понижават равнището на възпаленията в организма (поддържат ги мастните отлагания в региона на корема), което разрешава бързо да изгаряш мазнините и да „ изгониш “ от тялото си непотребните течности.

А една от разновидностите на омега-3 включва гени, които способстват извеждането на личните мазнини от организма. Казано по-просто – яж по-често риба!

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР