Възможно ли е да се сдобием със сертификат за ваксинация

...
Възможно ли е да се сдобием със сертификат за ваксинация
Коментари Харесай

Можем ли да се сдобием със зелен сертификат без ваксина?

Възможно ли е да се сдобием със документ за имунизация без да сме имунизирани?

Снимка: btvnovinite.bg

В обществените мрежи хора настояват, че против 300 лева получават автентичен зелен документ. Пред камера обаче никой не си признава.

Снимка: btvnovinite.bg

Затова ревизираме тайно в медицински център дали ще заобиколим разпоредбите. Казват ни, че ще се обадят по телефона и би трябвало да изчакаме извън.

Снимка: btvnovinite.bg

След час работата не става. Решаваме още веднъж да попитаме.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Съжалявам, желая да ви оказа помощ, само че в този момент не става “, споделят ни насреща.

Снимка: btvnovinite.bg

Общопрактикуващият доктор доктор Георги Миндов споделя за напън за подправени документи от преболедували пациенти: „ Те остават в безтегловност, те остават без документ и би трябвало да заплащат безсмислени PCR проби. Те са неоправданите, а ние сме подложени на напън “.

Галин Ганчев е преболедувал, само че не би нарушил разпоредбите: „ Хора като мен са стотици, хиляди може би, тъй че те няма да могат да си изкарат подобен документ и няма да могат да пътуват, в действителност е тип дискриминация “, споделя той.

Фиктивната имунизация е закононарушение, изяснява юристът по здравно право Мария Шаркова: „ Записват, че тази ваксина е сложена, само че на процедура тази ваксина няма да бъде сложена на въпросните пациенти. Всеки, който реши да прави сходно нещо, прави закононарушение “, безапелационна е тя.

Ако такава процедура стане всеобща, това ще изкриви и статистиката за заболеваемостта, предизвестяват експерти. А от Информационно обслужване твърдят – подправянето на QR кода е невероятно.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР