Възможно е Windows 12 изобщо да не се появи, сочат

...
Възможно е Windows 12 изобщо да не се появи, сочат
Коментари Харесай

Може и да няма Windows 12? Microsoft променя начина на актуализациите си

Възможно е Windows 12 въобще да не се появи, сочат клюки, а също така Microsoft трансформира метода, по който ще актуализира настолната си операционна система в бъдеще. Тази информация идва от Зак Боудън от Windows Central – прочут източник на информация за всичко, обвързвано с Microsoft.

Боудън споделя, че идната версия на Windows (с кодово име Hudson Valley) ще бъде мощно фокусирана върху изкуственият разсъдък (о, каква изненада) и Microsoft възнамерява да я пусне през септември или октомври 2024 година – само че окончателното име е маркетингово решение, което към момента не е взето.

Изтичането на информация твърди, че източници в Microsoft се съмняват дали това ще бъде Windows 12. Причината? Очевидно Microsoft се притеснява да не разделя в допълнение потребителската база с още една версия, която има друго име и това звучи изцяло разумно.

Това, несъмнено, не изключва Windows 12, само че сигурно звучи по този начин, като че ли Microsoft клони към това да се придържа към друга версия на Windows 11 за идващото олицетворение на операционната си система.

Боудън също по този начин разсъждава върху хипотетичните промени в метода на даване на актуализациите на Windows, а източници от Microsoft показват, че ще има завръщане към огромна годишна актуализация на функционалностите с по-малко „ моментни “ (по-малки) актуализации на функционалностите.

Без да навлизаме в непотребни елементи, Microsoft слага по-голям акцент върху огромните годишни актуализации отсега нататък, или най-малко това е теорията сега.

И по този начин, в случай че Microsoft тръгне по пътя на превръщането на Hudson Valley в напълно нова версия, наречена Windows 12 (или друга опция – Windows AI, може би), каква е заплахата от разделяне, за която се приказва?

Ако Windows 12 излезе през идната година, ще доста хора, които ще преминат към тази операционна система, доста хора, които ще останат с Windows 11, и още толкоз, които към момента работят с Windows 10 (в доста случаи заклещени зад бариерата за хардуерен ъпгрейд, или тъй като нямат TPM функционалност на компютъра си, или тъй като процесорът им е прекомерно стар).

Това ще докара до размиване на потребителската база в три вместо в два лагера, което в действителност наподобява като муден метод, а обслужването на всичко това ще се окаже още по-тромав и сложен за ръководство развой.

Забавното е, че съгласно приключване на информация се чака Windows 11 24H2 да бъде името на Hudson Valley, в случай че Microsoft се придържа към Windows 11, тъй че това придава малко повече тежест на спекулациите тук. Това, несъмнено, не изключва Windows 12, само че вероятността за излизането му стартира да понижава.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР