Възможно е вече да има български вариант на Ковид-19, тъй

...
Възможно е вече да има български вариант на Ковид-19, тъй
Коментари Харесай

Тиери Бретон: Възможно е вече да има български вариант на COVID-19

Възможно е към този момент да има български вид на Ковид-19, защото по-голяма част от популацията към момента не се е ваксинирало и вирусът има опция да мутира. Това съобщи еврокомисарят по вътрешния пазар Тиери Бретон. Той е на посещаване в България точно поради ниското равнище на имунизация у нас.

Европа скоро ще доближи 70% имунизирано население. Високият % не идва от България. Тук малко под 24% са си поставили ваксина. Останалите над 75% не са се ваксинирали по разнообразни аргументи. Това е мотивът европейският комисар Тиери Бретон да потърси среща с наши здравни специалисти и със служебния министър.

" Моите български другари, за злощастие, губят ненапълно темпото в битката с пандемията. Имате най-вече смъртни случаи на глава от популацията и в това е нещастието ", съобщи Тиери Бретон, еврокомисар по вътрешния пазар.

Според еврокомисаря не е изключено да сме основали нов вид на коронавирус. Тъй като ниското равнище на имунизирани може да е дало опция на вируса да мутира. Към хората, които не считат да дадат опция на имунизациите, Бретон имаше особено послание.

" На тези хора ние можем да кажем - Говорете каквото си желаете, свободни сте да приказвате, само че към този момент имаме данни, имаме информация. Цифрите са тук и резултатите са ясни. 3 милиарда души на планетата са имунизирани и към този момент знаем, че няма риск ", съобщи Тиери Бретон.

Бретон акцентира, че не е в България, с цел да споделя какво би трябвало да се направи, само че предизвести.

" Идва петата вълна. Ако не вземем ограничения, в случай че продължаваме да се чудим какво да вършим, ни чакат няколко стотици хиляди жертви на Ковид ", разяснява Тиери Бретон.

Единственото работещо решение съгласно еврокомисаря е имунизацията, а третата бустерна доза той дефинира като мощно целесъобразна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР