Възможно е в скоро време да бъдат подновени мирните преговори

...
Възможно е в скоро време да бъдат подновени мирните преговори
Коментари Харесай

Ангел Найденов: Мир в Украйна през 2023 г. е химера, но може да подновят мирните преговори

Възможно е в скоро време да бъдат възобновени мирните договаряния в Украйна. Скептичен съм към опцията да се реализира мир в Украйна през 2023 година Това е фантазия, която няма да се случи скоро. Възможно е да има отчасти помирение, което надали ще се случи по-рано от средата на годината. Това сподели някогашният боен министър Ангел Найденов по Nowa News.

" Скоро Зеленски ще разгласи точките за спокойно съглашение с Русия. Те плануват възобновяване на териториалната целокупност, признание на границите от 1991 година на Украйна и надзор на украинските войски върху всички браншове на границата. Предвиждат и репарации за вредите и боен арбитражен съд за Русия, както и съглашение с три членки на Организация на обединените нации, които да подсигуряват сигурността на Украйна ", разяснява той.

По думите му съветските претенции са за прекъсване на западна военна помощ за Украйна. " Второто изискване е признание на анексиите на териториите като субекти на РФ. Затова споделям, че няма основа, на която да се срещнат двете страни. На този декор Русия желае и ограничение на активността на НАТО в Европа. Условията на двете страни са взаимноизключващи се и спорни, няма база за реализиране на единодушие ", съобщи Найденов.

Според него в случай че се проведат договаряния, те биха били без западни медиатори. " Западните оръжейни мостри ще дадат спомагателен подтик на украинската атака на фронта, тъй като имат по-добра мощност, маневреност и защитеност. Соледар сега е едно от обитаемоте места в ос от 80 км, в които се водят дейни бойни дейности. Русия се нуждае обезверено от триумф по фронтовата линия. Превземането на Соледар ще има значение в три направления - политическа, психическа и военна. Така ще се открие опция за обграждане от север на Бахмут. Това дава опция за последователно преодоляване на Донбас. " Ястребите " в обкръжението на Путин ще се успокоят и ще спрат да подлагат на критика ", уточни той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР