Възможно е в новия бюджет да бъде свит дефицита до

...
Възможно е в новия бюджет да бъде свит дефицита до
Коментари Харесай

Пламен Димитров, КНСБ: Възможен е 3% дефицит и увеличение на заплатите, за да се компенсира инфлацията

Възможно е в новия бюджет да бъде сгънат недостига до 3% и да бъдат открити в допълнение 800 млн. лева за растеж на възнагражденията, с цел да се компенсира 100% инфлацията. Tова съобщи пред Българска национална телевизия президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Той уточни, че към момента няма сериозен спад на цените на главните артикули и услуги, което натоварва в допълнение бюджетите на семействата.

" Има понижение на растежа на инфлацията, което не значи,че има понижение на цените. Това би трябвало да се прави разлика, само че тя към момента е двуцифрена, което единствено по себе си генерира в действителност съществени спомагателни напрежения в бюджета на всяко едно домакинство. И по тази причина аз считам, че основният въпрос на бюджет 2023 е по какъв начин ще отговори на тези упования на хората, които заради политическата рецесия бяха отлагани с месеци и месеци, само че към този момент няма на къде ", сподели Димитров.

Според него, е допустимо да бъде реализиран този бюджетен недостиг от тези прословути 3%, освен това със заложени разноски за нарастване на заплатите към 700-800 млн. в допълнение - това, което беше заложено в предходния бюджет.

Той напомни, че там бяха заложни към 540 млн. нарастване на разноските в междинното обучение за заплати и към 150 млн. в допълнение за общините и някои други браншове, които не бяха получили никакво нарастване предходната година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР