Възможно е Украйна да не пуска търговските ни кораби от

...
Възможно е Украйна да не пуска търговските ни кораби от
Коментари Харесай

Контраадмирал Михайлов: Възможно е да е по-безопасно българските кораби да останат там, където са, защото в открито море има мини

Възможно е Украйна да не пуска комерсиалните ни кораби от съображения за тяхната сигурност, разяснява през днешния ден контраадмирал Кирил Михайлов, пълководец на Военноморски сили, предаде Varna24.bg.

" Не мога да разясня от военна позиция. Това е решение на украинското държавно управление и украинските управляващи. В последна сметка там се организират военни дейности, води се война, тъй че опасности съществуват. Възможно е да са решили, че за комерсиалните кораби е по-безопасно да останат там, където са, в сравнение с да излязат в намерено море и в случай че има сложени минни заграждения да се натъкнат на тях. На този стадий надали Украйна би желала да демаскира позициите на минните заграждения, които е сложила ", разяснява контраадмирал Кирил Михайлов.

За незабавно изтегляне на българските моряци от кораба " Царевна ", който е блокиран на украинското пристанище Мариупол, настояха роднините им във Варна. Повече от месец 17-те българи не могат да изоставен плавателния съд, а край тях се водят военни дейности. Освен това, изходите по вода от пристанището са минирани.

Има два разновидността за тяхното избавление, съгласно специалисти. При първия, корабособствениците би трябвало да наемат украински екипажи, които да заменят нашите, защото един транспортен съд не може да остане без екипаж на борда. След това българските моряци могат да се приберат по суша.

Вторият вид е по-сложен за осъществяване. При него корабите могат да изоставен региона на военните дейности през филантропични коридори. Но казусът е, че плавателните съдове не могат да стигнат до тези зони без помощта на пилотни кораби и влекачи. А те сега не плават, тъй като пристанищата в Украйна са затворени.

Собственик на кораба " Царевна " е частна задгранична компания. От компанията, наела екипажа, отхвърлиха да застанат пред камера, само че разясниха, че плавателният съд не може да стигне до филантропичния кулоар, тъй като би трябвало да мине през канал, който е миниран от украинските елементи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР