Възможно е участие на Македония в проекта АЕЦ „Белене“, като

...
Възможно е участие на Македония в проекта АЕЦ „Белене“, като
Коментари Харесай

Македония може да участва в проекта АЕЦ „Белене като съдружник

Възможно е присъединяване на Македония в плана АЕЦ „ Белене “, като съучастник. Това призна българският вицепремиер Томислав Дончев след приключването на Българо-македонския бизнесфорум, който се организира в Скопие, съобщи БГНЕС.
Политическите старания дават резултат, съобщи вицепремиерът Ако погледнете данните за стокооборота, туристите, ще видите, че изключително след подписването на контракта от 2017 година има стръмен растеж. Това демонстрира, че нещата се получават.
Оттук нататък би трябвало да влезем в конкретиката. Една от тематиките е реализирането на общ граничен надзор – по нея се работи, акцентира Дончев.
Предстои замяна на визити, изключително в областта на енергетиката, добави той. От една страна присъединяване на Македония в плана АЕЦ „ Белене “, като съучастник. Това е анонс, занапред ще се водят диалози. Другата е основаване на обща енергийна борса, съобщи Дончев.
От изключителна значимост за развиването на всяка една стопанска система е да има правов ред. Това сподели македонският заместител министър-председател по икономическите въпроси Кочо Ангюшев.
Ангюшев благодари на Дончев за поддръжката, която българското държавно управление оказва на македонския бизнес.
Ангюшев акцентира, че няма нищо по-добро от това двете страни дружно да се стремят към стопански разцвет. Стокообменът на Македония през 2018 година доближи 995.2 млн. $, сподели македонският вицепремиер, което е сериозен растеж по съпоставяне с 2017 година
" Малките и междинни предприятия както в Македония, по този начин и в България доминират в стопанските системи на двете страни. Ние сме виновни за това да създадем условия дребните и междинни предприятия да могат да се развиват и да порастват, сподели македонският заместител министър-председател по икономическите въпроси Кочо Ангюшев по време на форума.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР